Autor Wątek: [3DS] Nintendo 3DS  (Przeczytany 46486 razy)

Offline Rezor

• Stały bywalec
Odp: [3DS] Nintendo 3DS
« Odpowiedź #120 dnia: Wrzesień 15, 2011, 12:37:29 »
Ds jak wyszedł też był okropny, brzydki i nie wygodny.
Ja tam uwielbiam DS Classic. Jest bardzo wygodny, tylko trochę za ciężki. Ale poza tym jest super.

Offline mingan

• Stały bywalec
« Odpowiedź #121 dnia: Wrzesień 15, 2011, 13:28:11 »
Dla mnie był za ciężki, brzydki i strasznie nie trwały (niestety pękł mi zawias po ponad miesiącu używania i poszedł na gwarancję). Lite był jego idealną  ulepszoną wersją.

Offline Rezor

• Stały bywalec
« Odpowiedź #122 dnia: Wrzesień 15, 2011, 13:37:27 »
Jeśli chodzi o trwałość, to zawias był jego najsłabszym ogniwem. Chociaż ja gram od dawna, pare razy spadł mi na podłogę, a zawiasy mam całe. Wygląd mi się podoba. W lite jest za mały krzyżak ;) Wszystko jest oczywiście kwestią gustu.

Offline Krupier

• Stały bywalec
« Odpowiedź #123 dnia: Wrzesień 15, 2011, 21:00:54 »
Ja z 3DS miałem tak:

1. Eee, czyde? Po co to komu, i tak już każdy tym rzyga w kinie.
2. (zobaczył na żywo) Ja to kceeee, mamo!!!111jeden
3. (minął jakiś czas) E, jednak nie, czyde ssie, zabija powoli kino, zabije i konsole.

Ogółem to wracam do mojej pierwszej opinii - 3D po raz kolejny w historii pogrąży Nintendo. Fajne to jest na pogranie 5 minut i pokazanie ludziom żeby zrobili WOW co to? i zapomnieli o tym po godzinie.

Chyba najwyższy czas by Nintendo przywróciło do życia markę Game Boy. Więcej szczęścia im przynosiła.

Offline Antari

• Administrator
  • DMG
« Odpowiedź #124 dnia: Wrzesień 15, 2011, 21:30:57 »
Chyba najwyższy czas by Nintendo przywróciło do życia markę Game Boy. Więcej szczęścia im przynosiła.

Jestem za, a nawet przeciw.

Offline Tarma

• Stały bywalec
  • Dead inside.
    • My Dev Acc.
« Odpowiedź #125 dnia: Wrzesień 16, 2011, 14:16:34 »
To ja odpowiem zdjęciem :P

Offline Rezor

• Stały bywalec
« Odpowiedź #126 dnia: Wrzesień 16, 2011, 15:58:35 »
Virtual 3DS :D

Offline GBColorSprint

• Aktywny użytkownik
  • Fan gier wyścigowych, platformówek i serii GTA.
« Odpowiedź #127 dnia: Wrzesień 16, 2011, 18:27:09 »

Jestem za, a nawet przeciw.
W rzeczy samej. To byłby najwspanialszy krok, jaki mogliby zrobić.

To zdjęcie co wstawił Tarma - genialne ;D

Japońszcyzna wciąga.... ;/

Offline Tarma

• Stały bywalec
  • Dead inside.
    • My Dev Acc.
« Odpowiedź #128 dnia: Wrzesień 16, 2011, 21:38:55 »
Wiecie..firmy mają to do siebie, że jak im pokazać że jest potrzeba na produkt to coś zaczną kombinować :P jak ostatnim razem na fejsie zrobili bunt, że chcą Kevina na święta to był ;P zróbmy jakiś ruch uwolnienia marki gameboy! o! :P tylko problem jest jeden...czy znajdą się developerzy chętni projektować na to gry? jaką grafikę miałby taki graj chłopiec? przy wymogach analogów, ochnastu przycisków i nienasyconemu głodowi 3d może być trudno pchnąć coś co ostatnio miało 4 przyciski, start+select, low poly 3d i zero analogów :P

Offline pajda

• Stały bywalec
« Odpowiedź #129 dnia: Wrzesień 16, 2011, 22:00:30 »
wystarczy ze bedzie trzymany jak GBA - bdzie mial wypasiona grafike i dotykowy wyswietlacz i swoim designem bedzie nawiazywal do marki gameboy i oczywiscie bezie sie nazywac gameboy....a i znajda sie developerzy i beda gry.... kto wie moze odzwyczajebie spoleczenstwa od marki gameboy ma cos na celu - zeby ludzie zatesknili? :>.... juz tesknimy i juz jest tak jak ma byc... ale to i chyba dobrze. potrzeba duzo nowych tytulow.... jesli juz wyjdzie nowy gameboy... :D. najfajniej byloby jakby robili ludzie homebrew na classica, ehhh wtedy to juz bylby kosmos.... mase platformowek ktore miodnoscia przewyzszaja wszystko :D.

Offline GBM_Fan

• Administrator
  • Miłośnik platformówek
« Odpowiedź #130 dnia: Wrzesień 16, 2011, 22:17:29 »

Jak dla mnie coś podobnego mogliby zrobić. Z tym, że bez jednego analoga i z D-padem od Nintendo. No i ekranik większy i kolorowy. Zamiast cartów wejście na SD :D

Offline Dj_Anndzia

• Stały bywalec
  • :)
    • Moje gry na sprzedaż/wymianę.
« Odpowiedź #131 dnia: Wrzesień 16, 2011, 22:26:09 »
GBM_Fan - świetne zdjęcie:)

Podoba mi się pomysł ożywienia GameBoya, ale zapewne już to nie realne. A szkoda.
Zapraszam na mój nowy blog poświęcony mojej kolekcji:)

http://collector-retrogame.blogspot.com/

Offline Krupier

• Stały bywalec
« Odpowiedź #132 dnia: Wrzesień 17, 2011, 08:58:08 »
wystarczy ze bedzie trzymany jak GBA - bdzie mial wypasiona grafike i dotykowy wyswietlacz i swoim designem bedzie nawiazywal do marki gameboy i oczywiscie bezie sie nazywac gameboy....a i znajda sie developerzy i beda gry.... kto wie moze odzwyczajebie spoleczenstwa od marki gameboy ma cos na celu - zeby ludzie zatesknili? :>.... juz tesknimy i juz jest tak jak ma byc... ale to i chyba dobrze. potrzeba duzo nowych tytulow.... jesli juz wyjdzie nowy gameboy... :D. najfajniej byloby jakby robili ludzie homebrew na classica, ehhh wtedy to juz bylby kosmos.... mase platformowek ktore miodnoscia przewyzszaja wszystko :D.

Bez dwóch ekranów plzkthx.

GB nie przywrócą. Dlaczego? Ano dlatego, że ta marka raczej nie jest kojarzona z super mocnymi konsolami. Przynajmniej mi się tak nie kojarzy. Dla mnie to proste, oczywiście bardzo często piękne wizualnie (Golden Sun) gry, a nie fajerwerki pokroju Uncharted na PSV (chcę to!).

Dziwnie bym się czuł trzymając Game Boya i oglądając grafikę HD. ;P

Offline inlagd

• Stały bywalec
« Odpowiedź #133 dnia: Wrzesień 17, 2011, 09:31:55 »
GB nie przywrócą. Dlaczego? Ano dlatego, że ta marka raczej nie jest kojarzona z super mocnymi konsolami. Przynajmniej mi się tak nie kojarzy.

Raczej dlatego, ze to nazwa ekstremalnie niepoprawna politycznie jak na dzisiejsze standardy. Nazwa pozostawia poza targetem kobiety, a mezczyzn ogranicza wiekowo do chlopcow. Tymczasem obecna strategia rynkowa Nintendo odnosnie sprzedazy 3DSa (a wczesniej DSa) jest wprost odwrotna.

Offline Rezor

• Stały bywalec
« Odpowiedź #134 dnia: Wrzesień 17, 2011, 09:32:15 »
Krupier, mam to samo. Dla mnie gameboy to prosta grafika i prosta konstrukcja, a nie fajerwerki.

http://www.my3ds.pl/2011/09/13/nc2011-3ds-slide-pad-juz-oficjalnie/ jest i przystawka. niezły kloc. I jak niby używać przycisków a,b,x,y?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 18, 2011, 11:03:57 wysłana przez Rezor »

Offline Antari

• Administrator
  • DMG
« Odpowiedź #135 dnia: Wrzesień 21, 2011, 21:53:28 »
Paskudnik... ooo widzę, że już oficjalnie zaczynają potwierdzać, że co druga gra będzie potrzebowała "pomocy" drugiego analoga... z jednej gry (Monster Hunter 3G) zrobiło się już 6 :)

Offline Rezor

• Stały bywalec
« Odpowiedź #136 dnia: Wrzesień 21, 2011, 22:06:21 »
Zauważyłem pionowe ryski na górnym ekranie 3dsa, a zatem to prawda z tym rysowaniem :/ Efekt 3D jest nie dla mnie, oczy mi się męczą po paru minutach, wystarczy lekko ruszyć konsolą i już się ekran rozdwaja i strasznie to meczy oczy. Pogrywam trochę w Street Fighter 4. Niby fajne, ale bez szału.

Offline Ryukendn

• Stały bywalec
« Odpowiedź #137 dnia: Wrzesień 21, 2011, 22:14:52 »
masz folię założoną na góry ekranik ?

Offline Rezor

• Stały bywalec
« Odpowiedź #138 dnia: Wrzesień 21, 2011, 22:17:48 »
Jeszcze nie, ale już została zakupiona i jest już w drodze.

Offline Ryukendn

• Stały bywalec
« Odpowiedź #139 dnia: Wrzesień 21, 2011, 22:23:11 »
no ta krawędź z dolnego ekranu jest uciążliwa, ale folia załatwi sprawę ;) nie ma sensu przejmować się takimi błachostkami. Mnie osobiście wkurzał tylko nawias w mojej konsoli, w ogóle nie trzymał pionu :f