Harry Potter and the Philosopher's Stone na GBA. Zachęcony fantastyczną częścią drugą postanowiłem zakupić część pierwszą ;) Widać wiele podobieństw, np. sposób rozgrywki, "zbieractwo", dialogi i postacie, ale widać już, że wiele rzeczy zostało poprawionych w Chamber Of Secrets :] Jestem na początku rozgrywki, ale już widzę, że będzie "niezła zabawa" z całą akcją i zbieraniem kart, żab i innych tego typu "badziewiów". Oczywiście to moja subiektywna opinia, przepadam za grami o prostym schemacie "Idź, zabij, otwórz, zbierz, zabij, przesuń, otwórz, zbierz, wejdź, zbierz, wróć, usuń, zabij, wyjdź, miej radochę z zaliczonej misji". Apropo przesuwania i otwierania - na terenie zamku znajduje się wiele "zakamarków" w których ukryto te wszystkie fasolki, etc. Podobnie w zadaniach. One również opierają się głównie na omijaniu oponentów i zbieraniu itemów których strzegą. Grafika jest przyjemna, miło patrzy się na animowane postacie ☺ Dodam jeszcze, że nawet na samym początku rozgrywki mogę stwierdzić, że bardziej podobała mi się Chamber Of Secrets :D Błąd zrobiłem, że najpierw w nią zagrałem, no ale trudno ^^ Zobaczymy jak ukończę :P
EDIT:
W kolejce czeka już Donkey Kong Country 3 na GBA - trzecia część niesamowitej trylogii, nie moge się doczekać :) Jak zacznę grać opiszę wrażenia ;]
Poza tym jeszcze nie do końca ukończone DKC [częśc pierwsza] - jakieś 7h na liczniku, 88% nabite ;) Kiedyś się jeszcze za to zabiorę :J
BTW Już niedługo update w mojej kolekcji ;)