Autor Wątek: W co aktualnie gracie?  (Przeczytany 232969 razy)

Offline LifeRetro

• Użytkownik
  • **
Odp: W co aktualnie gracie?
« Odpowiedź #520 dnia: Kwietnia 28, 2012, 12:50:03 »
Co powiesz Antari o Metroid other M? Za kilka miechow kupie Wii z wszystkimi hiciorami, zastanwiam sie nad ta pozycja (a DKCR juz mam na obowiazkowej liscie).

Offline Antari

• Administrator
  • DMG
« Odpowiedź #521 dnia: Kwietnia 28, 2012, 14:27:36 »
Moje zdanie na temat ww pozycji możesz znaleźć tutaj.

http://antari01.blogspot.com/2011/09/dosc-nietypowa-i-warto-dodac-odwazna.html

Dodam do tego, że (jako wielki fan Metroida), Other M była jedną z tych kilku gier dla których nabyłem konsolę Nintendo. Jest to zupełnie inne spojrzenie na serię i jeżeli oczekujesz killer appa w stylu serii Prime to się zawiedziesz. Co jednak ciekawe, po czasie zacząłem pałać sentymentem do tej gry i niedawno naszła mnie chęć pyknąć w nią po raz kolejny. Co o tyle cieszy, że z początku myslałem, iż gra zginie gdzieś w odmętach kolekcji jako jedna z wielu pozycji na raz (chociaż grając pierwszy raz przeszedłem ją 2-3 razy:).

Konkludując, Other M to bardzo ambitna i trudna gra. Trudna nie tyle pod względem zagadek, konstrukcji poziomów czy AI oponentów, co w uzmysłowieniu sobie koncepcji samej gry. Zrozumienie jej i polubienie wymaga czasu i doświadczenia, bo patrząc z boku można odnieść wrażenie, że seria troszkę podupadła. Tytuł pod tym względem przypomina Metroida z NES'a i GB Classic. Prime, Zerio Mission, Fusion czy Super Metroid od pierwszych chwila atakują nas swoimi atrybutami i ciężko tutaj o jakąś głębszą refleksję. Grywalność jest na pierwszym miejscu, czego nie mam zamiaru kwestionować. Other M warto mieć w swojej kolekcji, lecz jeżeli nie jesteś wielkim fanem serii to o wiele bardziej polecam łyknąć Metroid Prime Trylogy - pozycję o wiele łatwiejszą w odbiorze i zrozumieniu.

Offline GBM_Fan

• Administrator
  • Miłośnik platformówek
« Odpowiedź #522 dnia: Kwietnia 28, 2012, 21:59:59 »
Właśnie drugi raz skończyłem Contra 4 na Normal. Challange Mode też ukończony. Wszystko odblokowane. Tryb Hard rozpracuje może w przyszłości na razie zrobię sobie przerwę od tytułu. Spróbuje zaliczyć Metroid Prime: Hunters :)
« Ostatnia zmiana: Maja 03, 2012, 21:55:34 wysłana przez GBM_Fan »

Offline Bodzio

• Stały bywalec
    • strefaPSX
« Odpowiedź #523 dnia: Kwietnia 28, 2012, 22:25:24 »
Ja ostatnio pogrywam jedynie w Zeldę TP na Wii. Teraz na granie mam czas jedynie w weekendy, więc trochę mi ta gra zajmie. Na razie dopiero 15 godzin rozgrywki, ale nie powiem wszystko jest świetnie dopracowane. Jak to skończę to w kolejce jest już God of War na PS2.

Offline GBM_Fan

• Administrator
  • Miłośnik platformówek
« Odpowiedź #524 dnia: Maja 03, 2012, 22:07:26 »
No, skończyłem Metroid Prime: Hunters. Na razie odkładam DS'a. Czas poprzechodzić niedokończone gry na GBA :) Pierwsze w kolejce są Fire Emblem 6 i Mega Man Zero.

McMarycha

• Gość
« Odpowiedź #525 dnia: Maja 03, 2012, 22:17:58 »
Za to ja  chwilowo gram w GH:Aerosmith chciałbym chociaż ukończyć  poziom medium.
Zamówiłem jeszcze DS'a lite na allegro więc jak do mnie przywędruje to pewnie będę w coś na nim pocinać.
Link do aukcji: http://allegro.pl/nintendo-ds-lite-i2312968961.html co sądzicie o zakupie ?

Offline mattek

• Stały bywalec
  • Mistrz masarski!
« Odpowiedź #526 dnia: Maja 05, 2012, 20:55:27 »
W sumie to ok. tylko te naklejki ;/
Ja zagrywam się z kumplem w VirtualPool3/World Snooker Championship 2005 przez Hamachi :)

McMarycha

• Gość
« Odpowiedź #527 dnia: Maja 05, 2012, 21:01:26 »
I tak je usunę a poza tym muszę znależć kogoś kto kupuję ana DX to zamówię sobie przeźroczysto

Offline LifeRetro

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #528 dnia: Maja 06, 2012, 05:20:14 »
Non stop katuje Zelde na Colorze. W prawie kazdym dung'u mam moment w ktorym zadaje sobie jedno calkiem zasadnicze pytanie "what tha fuu...". Trwa to okolo godziny - dwoch. Po taki czasie wpadam na przyslowiowe "eureka" i jade dalej z fabula bez (Burneika) "opyerdalanya sje" ;)

Wpadne do was za miesiac okolo. Jade do niemczech zarobic na dobrą szpile ;) Dzieki Antari za sugestie odnoscnie Metroida. Other M bedzie w sam raz dla mnie. Zacieram rowniez lapki na Twilight Princess oraz genialny Skyward Sword (masterpiece? wielu tak sadzi).

Offline Antari

• Administrator
  • DMG
« Odpowiedź #529 dnia: Maja 07, 2012, 21:54:17 »
Ja dalej męczę Donkey Kong Country Returns na Wii. Mam już 143%. To jedna z niewielu gier (na Wii zaraz po Super Mario Galaxy 2), w których nie jestem w stanie wskazać co można by jeszcze dodać w temacie replayability. Przejście głównego wątku zajmuje dobre 12h, a później gra co rusz odkrywa przed nami nowe wyzwania. Zawsze jest co robić. Po pokonaniu gry odblokowuje się ukryty świat w postaci 8 super trudnych leveli oraz złota świątynia z najtrudniejszym levelem w grze (analogiczny do tego w SMG2 po zebraniu 200%).

Gdy wszystko to już zrobiłem okazało się, że to jeszcze nie koniec, gdyż autorzy wzbogacili grę o lustrzane wersje wszystkich poziomów w grze, w których posiadamy nie 2 a 1 życie oraz nie możemy korzystać z itemów i pomocy Diddy Konga. Jednym słowem MEGA HARDCORE. Kilka poziomów z wszystkimi tymi ulepszeniami wydawało mi się niemożliwymi, a co dopiero mówić o pokonaniu ich na 1 serduszku i bez Diddiego! Od 2 dni bawię się z lustrzanymi wersjami poziomów i jak na razie ciągle do przodu. A do zebrania nadal pozostały mi rozlokowane we wszystkich poziomach fragmenty puzzli. O konieczności pobicia rekordów czasowych (3 rodzaje medali) nie wspominam. To gra na miesiące, bardzo hardkorowa i genialnie przemyślana. Wręcz niespotykanie mądrze hardkorowa (bo żyć prawie nigdy nam nie brakuje) jak na platformera w dzisiejszych czasach.

Wiele pozycji bazuje bowiem na limicie kontynuacji czy niewielkiej ilości żyć w trakcie gry, jako motorze napędowym hardkorowości. Jakaś metoda to jest, lecz gdyby odjąć od sporej ilości gier bazujących na owym schemacie, owe przymioty (np. wprowadzić nieśmiertelność), to szybko okazuje się, że design poziomów jest przeciętny a monotonia jest zjawiskiem nagminnym. W "Returns" jest właśnie na odwrót, poziomy są świetnie przemyślane, bawią i stanowią wyzwanie. Unikają uciążliwej frustracji zapewniając sporą dawkę zabawy na dość wysokim poziomie trudności.
« Ostatnia zmiana: Maja 07, 2012, 22:07:17 wysłana przez Antari »

Offline flush2

• Stały bywalec
  • 9tendo
« Odpowiedź #530 dnia: Maja 08, 2012, 21:11:18 »
Miesiąc wrażeń właśnie za mną ( nie ma to jak rąbać w GBA, gdy obok leża konsole najróżniejszych generacji od N64 przez PS2 na Xboxie360 kończąc ), a zatem ukończone zostały:
Splinter Cell GBA (jeden pościg ryje beret! )
Wario Ware GBA [ukończone? pograne na lajcie :)]
Zelda LttP GBA ( nie wiem, który raz )
Crash XS GBA
Star Wars 3 RofS GBA
+ Kirby's Pinball GB nabijanie wyników w każdej wolnej chwili... fresh oldschool

a teraz co? pojęcia nie mam; czeka tyle gier, że głowa boli

Offline Bart

• Stały bywalec
« Odpowiedź #531 dnia: Maja 09, 2012, 21:57:07 »
Harry Potter and the Philosopher's Stone na GBA. Zachęcony fantastyczną częścią drugą postanowiłem zakupić część pierwszą ;) Widać wiele podobieństw, np. sposób rozgrywki, "zbieractwo", dialogi i postacie, ale widać już, że wiele rzeczy zostało poprawionych w Chamber Of Secrets :] Jestem na początku rozgrywki, ale już widzę, że będzie "niezła zabawa" z całą akcją i zbieraniem kart, żab i innych tego typu "badziewiów". Oczywiście to moja subiektywna opinia, przepadam za grami o prostym schemacie "Idź, zabij, otwórz, zbierz, zabij, przesuń, otwórz, zbierz, wejdź, zbierz, wróć, usuń, zabij, wyjdź, miej radochę z zaliczonej misji". Apropo przesuwania i otwierania - na terenie zamku znajduje się wiele "zakamarków" w których ukryto te wszystkie fasolki, etc. Podobnie w zadaniach. One również opierają się głównie na omijaniu oponentów i zbieraniu itemów których strzegą. Grafika jest przyjemna, miło patrzy się na animowane postacie ☺ Dodam jeszcze, że nawet na samym początku rozgrywki mogę stwierdzić, że bardziej podobała mi się Chamber Of Secrets :D Błąd zrobiłem, że najpierw w nią zagrałem, no ale trudno ^^ Zobaczymy jak ukończę :P

EDIT:
W kolejce czeka już Donkey Kong Country 3 na GBA - trzecia część niesamowitej trylogii, nie moge się doczekać :) Jak zacznę grać opiszę wrażenia ;]

Poza tym jeszcze nie do końca ukończone DKC [częśc pierwsza] - jakieś 7h na liczniku, 88% nabite ;) Kiedyś się jeszcze za to zabiorę :J

BTW Już niedługo update w mojej kolekcji ;)

« Ostatnia zmiana: Maja 09, 2012, 22:15:29 wysłana przez Bart »

Offline gorzki

• Stały bywalec
« Odpowiedź #532 dnia: Maja 10, 2012, 23:21:30 »
Kupiłem tanio konsole Wii to teraz na spokojnie gram w New Super Mario Bros Wii...

Offline Lukas

• Stały bywalec
« Odpowiedź #533 dnia: Maja 11, 2012, 02:27:28 »
Z polecenia dostałem do ogrania Zone Of The Enders: The 2nd Runner zapowiada się mega obiecująco.

Offline wasczarek

• Użytkownik
  • **
  • Pacjent szpitala Arkham
    • Arhn.eu
« Odpowiedź #534 dnia: Maja 12, 2012, 13:52:34 »
Ja kupiłem parę gier,ale najbardziej męczę Super Mario Land na gb pocket.Doszedłem najdalej do 3-2.Będę musiał wyrwać dwójkę i wariolandy.
Oto kręcąca kokoszka:

Offline RafiX99

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #535 dnia: Maja 12, 2012, 13:55:33 »
God Of War 2 na PS2 - dostałem razem z PS2 od przyjaciela za darmo,lecz niestety podróbka.1 h grania za mną.
Tom Clancy's Rainbow Six Rogue Spear na GBA - kupione z konsolą lecz save padł.

Offline inlagd

• Stały bywalec
« Odpowiedź #536 dnia: Maja 14, 2012, 17:22:34 »
Diablo 3 zainstalowane ✔

Urlop w pracy zaplanowany ✔

Zapasy jedzenia zgromadzone ✔

Offline Lukas

• Stały bywalec
« Odpowiedź #537 dnia: Maja 14, 2012, 17:35:19 »
!:D I taka postawę lubię! W ogóle nie jestem w temacie Diablo dlatego z ciekawości zapytam, ile godzin zajmie przejście takiej "podstawowej ścieżki"?

Offline inlagd

• Stały bywalec
« Odpowiedź #538 dnia: Maja 14, 2012, 18:39:58 »
Z jednej strony mam nadzieje, ze dlugo. Z drugiej strony ukonczenie gry na standardowym poziomie trudnosci to i tak bedzie dopiero poczatek zabawy. Powiedzialbym, ze to troche jak z Pokemonami, ale nie powiem, bo boje sie linczu za takie porownanie. :)

No, a teraz pora sie przespac, zeby nie marnowac na to nadchodzacej nocy!

Offline Nintendowiec

• Użytkownik
  • **
  • Who the fuck is a Justin Bieber?!
« Odpowiedź #539 dnia: Maja 14, 2012, 18:54:28 »
A ja pogrywam w Dragon Laira na GBC i FFVI na SNES :P.Heh aż się łezka w oku kręci...Próbuje też gdzieś wychaczyć jakiegoś Fajnala na Czarnule ale "nie chce mi się" :D