Autor Wątek: Czy to jest konto na allegro Antariego ?  (Przeczytany 5690 razy)

Offline marcinek651

• Nowy użytkownik
  • *
Czy to jest konto na allegro Antariego ?
« dnia: Maja 16, 2013, 21:35:38 »
Czesc, przegladalem sobie dzisiaj na allegro Game Boy'e Advance i natknalem sie na o to taki profil uzytkownika AntariGB. I teraz moje pytanie czy jest to prawdziwe konto Antariego ?

link do konta : http://allegro.pl/show_user.php?uid=28207972

Pozdrawiam Marcin

Offline Antari

• Administrator
  • DMG
Odp: Czy to jest konto na allegro Antariego ?
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 16, 2013, 21:46:13 »
Nie, to jest konto Szalitara, znanego oszusta i naciągacza z allegro. Założył sobie konto z moim nickiem, żebym w obawie przed utratą ekhm reputacji nie pisał prawdy na temat jego niecnych praktyk. A druga strona medalu jest taka, że chciał zmylić w ten sposób gros osób, co jak widać się udało.

Zdecydowanie odradzam wchodzenie w transakcje z tym kontem. To samo spotkało pajdę znanego z forum. Szalitar założył konto pajdowaty, na ktorym kontynuował swoje "aferki". Wszystko oczywiście jest z naszego punktu widzenia co najwyżej zabawne, takie numery były fajne w czasach gdy internet dopiero raczkował.
« Ostatnia zmiana: Maja 17, 2013, 01:17:28 wysłana przez Antari »

Offline marcinek651

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 16, 2013, 21:49:37 »
Ja na pewno bym nie dal sie nabrac. Ceny strasznie wygorowane, a w dodatku jeden Advance niby "NOWY" a z nieoryginalnym Screen Protectorem. Dzisiaj niektorzy ludzie sa strasznie zalosni, nie mam pojecia co chca dzieki temu osiagnac ;/

Offline nvd96

• Zaawansowany użytkownik
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 16, 2013, 21:51:32 »
pajdowaty chyba umarł z głodu ;)
a pseudoantari ma po 10 pozytywów z każdego sklepu (45/45 komentarzy od sprzedających) :D

Offline marcinek651

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 16, 2013, 21:57:57 »
W koncu musial jakos uzyskac komentarze bo pewnie prawie nikt nie kupowal bo wiedzial ze to fake ;D

Offline M4ciek

• Ekspert
  • Kapitan Gwiezdnej Floty
    • Home Page / Portfolio
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 16, 2013, 23:26:18 »
Fajne te "nowe" GBA. Na jednym to nawet krzywo przykleił naklejkę (z tyłu).
Kupię: Game Boy Classic + pudełko, Game Boy Pocket +pudełko
Pełne komplety, w dobrym stanie

Offline pajda

• Stały bywalec
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 17, 2013, 00:43:09 »
Sam sobie nabił te komentarze. Widzę, że z kontem pajdowaty niezbyt mu wyszło - sprzedawał tam tylko gry. Chyba na nic innego się nie odważył. Pewnego czasu przysyłał mi konsole do robocizny, więc jego dane walają mi się w dużej ilości po biurku (potwierdzenia wysyłki itd, itp.). Ja to na jego miejscu uważałbym, bo może naprawdę kogoś poważnie wkurzyć. Ja to jestem za stary na takie zabawy i szkoda mi czasu na to, dlatego tylko się śmieję z tego - stąd też takie słabe zainteresowanie na allegro tym kontem i aukcjami tego konta (sądzę, że po tym poście nagle może ilość komentarzy na koncie pajdowaty skoczyć i przewyższyć  pseudokonto Antariego, bo uważam, że szalitarek tu grasuje i ma niejedno konto na forum). Ale jak wspominałem - ja to już stary jestem i się po prostu z tego śmieje. Najgorsze jest jednak to, że oprócz tego, że jestem stary i co raz mniej interesuje mnie tematyka konsolowa, to jeszcze te wszystkie akcje powodują, że ja co raz rzadziej tu zaglądam. Co raz rzadziej uczestniczę w dyskusjach nt. konsol, a jedynie gdzie się udzielam to sprzęt, ale to też już nie w takim natężeniu jak kiedyś. Ja i tak pewnie nigdy nie opuszczę forum, ale jakoś takie akcje mnie odpychają. Co do Szalitara - on tyle machlojek na allegro zrobił, tyle for go banowało i go banuje, że ja się dziwię, że nikt mu jeszcze guza nie nabił...  za te wszystkie kradzieże, oszustwa.... no po prostu się dziwię...

Offline Antari

• Administrator
  • DMG
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 17, 2013, 01:27:01 »
Większość z tych, którzy wystawili mu pozytywy to jakieś spore sklepy. Nie wykluczone, że doszło do handlu komentarzami. Z tym, że podejrzewam, iż allegro nic sobie z takich procederów nie robi. Niby jest to zakazane ale skala zjawiska jest tak duża, a szkodliwość czynu z ich punktu widzenia tak mała, że olewają, bo nie opłaca im się ścigać takich płotek.

Offline Dj_Anndzia

• Stały bywalec
  • :)
    • Moje gry na sprzedaż/wymianę.
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 17, 2013, 10:57:48 »
Doznałam szoku, istna dziecinada. Jak trzeba mieć nie równo w głowie żeby takie rzeczy robić. Ale skoro ktoś nie uczciwie gra to wszystkie metody wykorzystuje, nawet tak debilne jak te.
Zapraszam na mój nowy blog poświęcony mojej kolekcji:)

http://collector-retrogame.blogspot.com/

Offline El3ctrox

• Diplodoki żerują na paprociach.
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 17, 2013, 11:31:49 »
Jestem tradycjonalistą dlatego najlepiej było by spotkać się z nim i wytłumaczyć jakie błędy popełnia. Natomiast jak to mówi staropolskie przysłowie "Kozak w necie, p***a w świecie" więc jest nieosiągalny "przed blokiem".

Trochę z innej beczki, czy może ktoś z Was wie gdzie w Warszawie odbywają się giełdy staroci? Małe bazarki i stadiony upadają na rzecz piłki kopanej i koncertów Madonny, nie ma teraz żadnego azylu dla szperaczy.

Offline minder

• Stały bywalec
« Odpowiedź #10 dnia: Maja 17, 2013, 13:37:20 »
Dziwię Wam się, że do tej pory nie ruszyła krucjata przeciwko Szalitarowi i jemu podobnym. Mnie osobiście sting08 na tyle wkurzył, że zgłaszam sprawę prokuraturze. Niniejszym uważam krucjatę przeciw piratom za otwartą.

Offline El3ctrox

• Diplodoki żerują na paprociach.
« Odpowiedź #11 dnia: Maja 17, 2013, 13:52:54 »
Niby jest to zakazane ale skala zjawiska jest tak duża, a szkodliwość czynu z ich punktu widzenia tak mała, że olewają, bo nie opłaca im się ścigać takich płotek

Myślisz, że "prokuratura" weźmie się za takie sprawy? Podobna sprawa jak przy zwalczaniu piractwa i nielegalnego oprogramowania w sieci. Nie zrobią nic.

Offline M4ciek

• Ekspert
  • Kapitan Gwiezdnej Floty
    • Home Page / Portfolio
« Odpowiedź #12 dnia: Maja 17, 2013, 13:58:56 »
Zbyt niska kwota - nie będą chcieli nawet wszcząć postępowania. Sprawę musiałbyś chyba z powództwa cywilnego wytoczyć.
Kupię: Game Boy Classic + pudełko, Game Boy Pocket +pudełko
Pełne komplety, w dobrym stanie

Offline Antari

• Administrator
  • DMG
« Odpowiedź #13 dnia: Maja 17, 2013, 15:28:36 »
Najlepszym lekarstwem, mogącym ostudzić zapał owych "panów" jest chyba zwyczajne uświadamianie kogo popadnie i gdzie popadnie, że tych kont - i tu wypisać wszystko konta szalitara i innych jemu podobnych - należy się wystrzegać, gdyż należą do znanych naciągaczy, kombinatorów i oszustów. Wszelkie nowe konta będą przez nas wychwytywane - łatwo je zidentyfikować bo przecież cały czas sprzedaje te same gry no i teraz doszła do tego jeszcze kwestia kont ze znanymi nazwami z naszego środowiska. Ha, teraz nawet jeszcze łatwiej go odnaleźć. Powiem tyle, że trzeba być wybitnie inteligentnym żeby zakładać konta "AntariGB, pajdowaty" i liczyć, że nikt z nas się nie zorientuje. Na jego miejscu raczej bym dążył do uzyskania jakiejś anonimowości, skoro i tak jest spalony.

Wszelkie organy ścigania nie zrobią mu nic. Nawet allegro poza zbanowaniem mu tych kont w najbardziej optymistycznym przypadku niewiele zdziała. Bo Szaltiar założy sobie kolejne - na mieszkanie babci, kuzyna, kuzynki etc. i dalej będzie robił co robi. Fantów mu nikt nie odbierze, a dopóki te są w jego władaniu - będzie je opylał.

Więc apeluje o zamieszczanie informacji o Szalitarze i jego niecnych występkach gdzie tylko możecie. Za jakiś czas powstanie temat z wszystkimi danymi na jego temat, nazwami kont i wystarczy do niego linkować. Aha temat raczej będzie czysto informacyjny i zamknięty, bo na pewno szybko pojawiłyby się liczne dyskusje które spłyciłyby klasyczne problem. Dyskutować o Szalim można tutaj.
« Ostatnia zmiana: Maja 17, 2013, 15:37:37 wysłana przez Antari »

Offline marcinek651

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: Maja 17, 2013, 23:03:23 »
Najlepszym pomyslem byloby na glownej stronie gbf dac artykul o naciagaczach z Allegro (czyt. Szalitar) i wtedy kto by wszedl na strone odrazu by wiedzial od kogo nie kupowac itd ;)

Offline Antari

• Administrator
  • DMG
« Odpowiedź #15 dnia: Maja 18, 2013, 02:03:57 »
Nie... to byłoby zdecydowanie za duże wyróżnienie. To nie ma być darmowa reklama/promocja, lecz przestroga dla kupujących.

Offline Dj_Anndzia

• Stały bywalec
  • :)
    • Moje gry na sprzedaż/wymianę.
« Odpowiedź #16 dnia: Maja 18, 2013, 11:09:40 »
minder: Nie jestem w temacie, ale wysłał Ci pirata mówiąc że to oryginał?

Też mam jedną sprawę zgłoszoną na policję i prokuraturze, i jakoś mija 3 miesiąc i dostałam jeden list, że prokuratura w Poznaniu zajmuje się sprawą. A po jakimś czasie dostanę list że umorzono sprawę...
Nasz kraj jest chory, jeśli ktoś oszukuje na większa skalę guzik mu zrobią.

Jak to się mówi g**na się nie rusza :)
Zapraszam na mój nowy blog poświęcony mojej kolekcji:)

http://collector-retrogame.blogspot.com/

Offline marcinek651

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: Maja 18, 2013, 21:23:10 »
Antari no wlasnie mi chodzi o to aby tam napisac zeby od nich bron Boze nie kupowali zadnych rzeczy

Offline minder

• Stały bywalec
« Odpowiedź #18 dnia: Maja 19, 2013, 03:50:51 »
Tutaj bardzo przydatny serwis: http://www.dodajoszusta.pl/

Offline minder

• Stały bywalec
« Odpowiedź #19 dnia: Maja 19, 2013, 03:53:06 »
minder: Nie jestem w temacie, ale wysłał Ci pirata mówiąc że to oryginał?
Sprzedawał Poki, co już samo w sobie powinno budzić wątpliwości, ale uśpił moją czujność prezentując zdjęcia, na których wyraźnie było widać numer wybity na etykiecie oraz napis Nintendo na szynie. Na dodatek wzór etykiety jest niemal identyczny jak w oryginale. Dopiero po otrzymaniu gier okazało się, że etykieta nie jest błyszcząca, a napis Nintendo jest pisany nieco inną czcionką.