Autor Wątek: Reselerzy i handlarze na forum - dyskusja  (Przeczytany 51903 razy)

Offline Mario_77

• Stały bywalec
Odp: Reselerzy i handlarze na forum - dyskusja
« Odpowiedź #100 dnia: Sierpnia 24, 2012, 06:07:28 »
A tak z innej beczki to Mario masz 13 lat a docinasz osobom doroslym jakbys rowny z rownym rozmawial. Moze troszke przystopuj chociazby ze wzgledu na szacunek do doroslej osoby?
Mam 14 lat i to jest FORUM, tu każdy rozmawia równo, poza tym nikt nigdy nie wie kto siedzi po drugiej stronie monitora. Może Szalitar ma 15 lat?... Może 28?... A może 59?... Także mogę pisać co chcę. :P I nikogo nie obraziłem, wyraziłem po prostu swoje zdanie na temat ich handlowania. ;)

PS: Chciałem zapytać, kont o jakich nazwach używają Szalitar oraz bogo? Wówczas będę wiedział, jakich sprzedawców unikać jak ognia.

Ale po co takie teksty? To tak samo jakbym napisał do wszystkich sieci internetowych, aby Ci zablokowali dostęp do tej świątyni i ,,unikali Cię jak ognia''.
Wybacz to chamstwo, ale Twoje wypowiedzi stwierdzają, że jesteś młodym oraz głupszym jak na swój wiek userem. Poza tym handlując z Szalitarem oraz Bogo nie zostałem wyrolowany nawet jak nie wiedzieli, że ja z alle to ja tutaj (inne nicki ;) )... tak więc przed napisaniem takich tekstów przemyśl, a jak uznasz, że nie masz nic przeciwko to przywiąż linę do krzesła i wyrzuć je z dachu wieżowca ok? Dzięki ^^
A Ty Chino się tak nie szczyp bardzo, to nie forum o DM'ie. :P Mam tam konto jedno, ale nawet się nie udzielałem jak zobaczyłem jaki burdel tam jest. :P

I przypominam każdemu: Chciałem wyrazić swoje zdanie na temat handlarstwa obydwóch Panów. Nie chciałem powiedzieć ,że są złymi sprzedawcami, co to to nie, szczególnie, że nic od Nich nie kupowałem. Sprzedawałem tylko Szalitarowi GBC z grami i bądź co bądź miły z Niego gość. Myślę, że są niezłymi facetami i bardzo dobrymi sprzedawcami, jedyne co mam Im za złe to cholerne zawyżanie cen (przez co teraz praktycznie nie kupuje retro konsol na Allegro, ale to już inny temat). Więc przepraszam jeśli kogoś uraziłem, czasem niepotrzebnie się unoszę. ;)
Kupię: GBC (zielony), gry na GB/GBC

Offline mingan

• Stały bywalec
« Odpowiedź #101 dnia: Sierpnia 24, 2012, 06:53:45 »
Od jakiegoś czasu znowu widzę niepotrzebny flame na forum. Rozumiem, że powoduje go Szalitar swoim dość nieprzyjemnym sposobem prowadzenia sprzedaży, ale nie wiem czemu boga (geez ale się to odmienia :P ) wsadzacie do tego samego worka. Często ma on dość drogie rzeczy, ale tak jak ktoś już powiedział, odprowadza on podatki+ dokonałem u niego paru zakupów i zawsze byłem zadowolony. Jest to uczciwy sprzedawca, może reseller ale przynajmniej w tym wszystkim uczciwy.

Co do Mario. Mimo, że jest to forum, to pewien szacunek do wieku musisz zachować. Szczególnie, że często rozmawiasz z osobami nawet i 2 krotnie od siebie starszymi, z większym doświadczeniem i wiedzą.

Skończcie się już kłócić do jasnej cholery. Za drogi dla was ten gba sp? To nie kupujcie, prosta zależność. Jak nie pójdzie to może cena spadnie, jak pójdzie to widać cena była odpowiednia dla kogoś. 

Offline GBM_Fan

• Administrator
  • Miłośnik platformówek
« Odpowiedź #102 dnia: Sierpnia 24, 2012, 07:56:50 »
Od jakiegoś czasu znowu widzę niepotrzebny flame na forum. Rozumiem, że powoduje go Szalitar swoim dość nieprzyjemnym sposobem prowadzenia sprzedaży, ale nie wiem czemu boga (geez ale się to odmienia :P ) wsadzacie do tego samego worka.

Sprawa jest prosta, bo bogo zawsze broni szalitara (rodzina?, dobry znajomy?). Wygląda to trochę tak jakby istniała jakaś niepisana umowa między bogo i szalitarem, stąd ten jeden worek. bogo też potrafi podnieść ciśnienie ;), ale nie tak bardzo jak szalitar. Zresztą temat założony przez inlagd'a dotyczący bana szalitara jasno i wyraźnie daje do zrozumienia kto tu jest "nielubiany". Nikt o bogo nie wspomniał.

Offline GBM_Fan

• Administrator
  • Miłośnik platformówek
« Odpowiedź #103 dnia: Sierpnia 24, 2012, 08:00:58 »
Ban dla szalitara i będzie spokój na forum ;)

Offline inlagd

• Stały bywalec
« Odpowiedź #104 dnia: Sierpnia 24, 2012, 08:45:19 »

Offline Rezor

• Stały bywalec
« Odpowiedź #105 dnia: Sierpnia 24, 2012, 09:22:41 »
to forum naprawdę schodzi na psy i to przez jedną osobę. Administracja jest zbyt pobłażliwa...  Czasem żałuję, że to jednak nie forum jak inne, z warnami i banami. Przynajmniej byłby spokój.

Offline Antari

• Administrator
  • DMG
« Odpowiedź #106 dnia: Sierpnia 24, 2012, 11:08:10 »
to forum naprawdę schodzi na psy i to przez jedną osobę. Administracja jest zbyt pobłażliwa...  Czasem żałuję, że to jednak nie forum jak inne, z warnami i banami. Przynajmniej byłby spokój.

Powiem to raz i więcej nie powtórzę. Ban dla szalitara czy bogo NIC nie zmieni. Obaj mają zapewne po kilka różnych kont na forum, więc ban konta szalitar czy bogo nic nie zmieni. Banowanie IP jest też do obejścia bez problemu. 5 minut po zbanowaniu Szalitara czy Bogo pojawią się userzy Kapusta i Ziemniak i będą sprzedawali podejrzanie podobne itemy. Znowu zacznie się obrzucanie błotem, wyzwiska i demaskowanie nowych starych znajomych pod nowymi nickami. Dłużej mi zajmie banowanie, niż im założenie nowego konta.

Najchętniej bym ich zbanował i wywalił z forum ale jak widać z powyższego, mimo że mam taką możliwość, to na niewiele się ona zda.

Offline Przemek_07

• Stały bywalec
  • Daisuki Gēmu Bōi
« Odpowiedź #107 dnia: Sierpnia 24, 2012, 11:57:28 »
Mam 14 lat i to jest FORUM, tu każdy rozmawia równo, poza tym nikt nigdy nie wie kto siedzi po drugiej stronie monitora. Może Szalitar ma 15 lat?... Może 28?... A może 59?... Także mogę pisać co chcę. :P I

Haha to się nazywa cięta riposta :D Stary szacuneczek ode mnie :D

Offline mattek

• Stały bywalec
  • Mistrz masarski!
« Odpowiedź #108 dnia: Sierpnia 24, 2012, 12:48:03 »
Mam 14 lat i to jest FORUM, tu każdy rozmawia równo, poza tym nikt nigdy nie wie kto siedzi po drugiej stronie monitora. Może Szalitar ma 15 lat?... Może 28?... A może 59?... Także mogę pisać co chcę. :P I

Haha to się nazywa cięta riposta :D Stary szacuneczek ode mnie :D

Racja, racja. Świetne :D

Ogólnie to uważam, że posypią się pierwsze negatywy na forum za transakcję etc. Tylko i wyłącznie przez hejt...

Offline Tarma

• Stały bywalec
  • Finally at peace
    • My Dev Acc.
« Odpowiedź #109 dnia: Sierpnia 24, 2012, 14:46:51 »
http://youtu.be/WJTBPdVpdMc?t=30s

A teraz tak na serio, jak coś brzydko pachnie to się tego nie dotyka. Czyli nie karmimy, nie hejtujemy, ignorujemy zaczepki. Skończy się temat i wojna, to będzie lepiej, nie na allegro to chociaż tutaj. Wrazie coś mamy przecież jeszcze ebay'a i pomocnych ludzi przy zamawianiu. Ja już odpuściłem i nie zamierzam się więcej w to bawić. Proponuje offtop wywalić do threadu który został do tego przeznaczony i skończyć temat....na zawsze.

Offline tomcio

• Stały bywalec
« Odpowiedź #110 dnia: Sierpnia 24, 2012, 14:52:47 »
Cytat: GBM_Fan
Sprawa jest prosta, bo bogo zawsze broni szalitara (rodzina?, dobry znajomy?).

Nie, kolega po fachu.

Cytat: bogo
Tomcio ja już pisałem że masz mózg zablokowany i ta wypowiedz to potwierdza . Grafita sprzedaje jako nowego bo taki jest .  Jeszcze raz napiszesz coś co bezpodstawnie zaniża reputacji mojej firmy tak jak wpis w tym dziale a  wystosuje odpowiednie pismo do prokuratury i to nie jest żart .  A cene ustalam taką jak mi sie podoba  ;]

Przepraszam bardzo. To jest jakieś straszenie? Paragrafami, polskim prawem? Człowieku, ogarnij się. Ustalasz często ceny z kosmosu, co powoduje, że inni sprzedawcy, nie za bardzo zorientowani w temacie, również żądają za swoje kilkuletnie, zjechane przez czas konsole spore kwoty. Psujesz pewien dział na Allegro, który jeszcze kilka lat temu służył prawdziwym kolekcjonerom, pasjonatom pod niebiosa wychwalającym wszystkie konsole sygnowane napisem Game Boy. Tak naprawdę, dzięki osobom takim, jak Ty, nie można w zasadzie nic kupić po normalnej cenie z działu GB/GBC/GBA. Trzeba mieć szczęście, by jakiś dobry tytuł wyrwać niedrogo.

A propos aukcji, w której masz na sprzedaż - rzekomo - nowego Game Boy'a Advance SP. Czy jest to taki sam zestaw, jaki jeszcze pięć lat temu można było dostać w sklepach? Niepoprzecierane pudełko i pachnąca nowością instrukcja, nie mówiąc już o nie dotykanej przez nikogo konsolce? No odpowiedz sobie sam na to pytanie. Dlaczego więc bezpodstawnie wpisujesz w tytule aukcji słówko NOWY? Dziwne, bo sztuka nie jest nowa. Sam handheld jest tylko w bardzo dobrym/idealnym stanie. Ale cały zestaw - już nie. Zgadzasz się ze mną?

Rynek sam Cię kiedyś zniszczy. Zwykli nabywcy przestaną od Ciebie kupować i zobaczysz, będziesz zmuszony zmniejszyć ceny swoich produktów i zastanowić się, czy aby żerowanie na kolekcjonerach z Twojej strony nie poszło za daleko. A poszło, co nie jest tylko moim, subiektywnym zdaniem. Powtórzę to raz jeszcze - psujesz rynek i m.in. przez Ciebie osoby, które za pośrednictwem tej strony chciałyby powrócić do pasji sprzed lat, widząc ceny np. GBA SP, przerażą się i dadzą sobie spokój. Nie o to chodzi w tym wszystkim. Pośrednio dzięki osobom chcącym "tylko" zarobić, maleje - zamiast rosnąć - scena użytkowników GB w pięknej i bogatej Polsce.

Nie pamiętam już kto (bodajże Antari, ale nie jestem pewny w stu procentach), podał przykład sceny Amigi, jaka działa w naszym kraju nieprzerwanie od wielu, wielu lat. Tam ludzie oddawali swoje kolekcje za free, nie chcieli za nie kasy. Jedyne, czego pragnęli - to aby sprzęt sprawił przyjemność komuś innemu. A tu? Liczy się kasa, zysk. Dwadzieścia złotych więcej. Trzydzieści, czterdzieści. Oczywiście nie mówię, aby oddawać warte 'ileś tam' zbiory innym, ale sprzedając przedmiot, weźcie pod uwagę, ile to faktycznie może być warte. Bez kierowania się własnym zarobkiem. Czy przez to ktoś faktycznie stanie się bogaty? Ludzie, najpierw proponuję zastanowić się nad sobą.

PS: Tym wpisem kończę wszelkie dywagacje z bogo, Szalitarem i innymi handlarzami. Od tej pory mam gdzieś ceny, jakie ustalają. Nie zamierzam dalej siać fermentu na tym - bądź co bądź znakomitym forum. Wszystkie moje posty też będą na temat; najeżdżać już na nikogo również nie zamierzam. Jeśli ktoś poczuł się urażony moimi opiniami - bardzo go przepraszam. Rzekłem.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2012, 15:27:29 wysłana przez tomcio »

Offline Marcin

• Administrator
« Odpowiedź #111 dnia: Sierpnia 24, 2012, 19:34:59 »
Administracja ręce załamuje, generalnie chyba za stara jest na takie przekomarzanki. Chłopaki pójdą do prawdziwej pracy to prędzej czy później im się odechce prowokacji ip. (nie starczy sił). A z forum to tak jest zawsze - albo nikła aktywność albo jest spam. Coś za coś.

Z drugiej strony jak kumpel mawiał, jest ogień jest dyskusja i znajomości. Nie ma ognia nie ma dyskusji ciekawych. Hehe ale wszystko z umiarem oczywiście.

Offline Mario_77

• Stały bywalec
« Odpowiedź #112 dnia: Sierpnia 24, 2012, 20:03:01 »
Tomcio dobrze gada!...to znaczy pisze...a...nie ważne, POLAĆ MU!
Kupię: GBC (zielony), gry na GB/GBC

Offline Ostry96

• Zaawansowany użytkownik
  • GG: 6667654
    • Maciejowy Blog
« Odpowiedź #113 dnia: Sierpnia 24, 2012, 22:53:51 »
@Keitaro
Co do tego "ognia" - to tak, lecz bardziej na takim forum wolałbym pisać o swych pasjach a głównie (jak to na tematykę forum przystało) o Game Boy'ach. W ogóle nie widzę sensu w tym co wszyscy (prawie) piszą lecz wnioskuję że nic i tak z tego nie wyjdzie. Chociaż nie, znam pewne forum które właśnie przez takie małe kłótnie - po prostu upadło. Powodem tego był również najazd tak zwanej współcześnie "gimbazy" do której podobno się zaliczam (chyba z wiadomych przyczyn), lecz patrząc na to co niektórzy o podobnym do mnie wieku wyrabiali, czułem się wyjątkowy :3... chociaż nie wiadomo czy w ówczesnym momencie powinienem się śmiać czy też płakać. Pisząc gimbaza - mam na myśli osoby o wieku w sumie gimnazjalnym ze świadomością że łaa jestem gimnazjalistą, będę żondzić! Fszyscy bendą mi się kłaniać bo jestem najlepszy! - chyba coś taka tego definicja jest... bo nie wiem :|

Może ktoś zwróci na mój post uwagę, na teraz kiedy to piszę jest trochu późno + wiem że nie każdemu chce się dużo czytać, a wiem że potrafiłbym jeszcze długo pisać... napisałem w skrócie i dość prosto... no nie?

Aha - i więcej się nie wypowiadam na ten temat.
~dziękuję

Offline Nintendowiec

• Użytkownik
  • **
  • Who the fuck is a Justin Bieber?!
« Odpowiedź #114 dnia: Sierpnia 25, 2012, 11:31:49 »
@Keitaro
Co do tego "ognia" - to tak, lecz bardziej na takim forum wolałbym pisać o swych pasjach a głównie (jak to na tematykę forum przystało) o Game Boy'ach. W ogóle nie widzę sensu w tym co wszyscy (prawie) piszą lecz wnioskuję że nic i tak z tego nie wyjdzie. Chociaż nie, znam pewne forum które właśnie przez takie małe kłótnie - po prostu upadło. Powodem tego był również najazd tak zwanej współcześnie "gimbazy" do której podobno się zaliczam (chyba z wiadomych przyczyn), lecz patrząc na to co niektórzy o podobnym do mnie wieku wyrabiali, czułem się wyjątkowy :3... chociaż nie wiadomo czy w ówczesnym momencie powinienem się śmiać czy też płakać. Pisząc gimbaza - mam na myśli osoby o wieku w sumie gimnazjalnym ze świadomością że łaa jestem gimnazjalistą, będę żondzić! Fszyscy bendą mi się kłaniać bo jestem najlepszy! - chyba coś taka tego definicja jest... bo nie wiem :|

Może ktoś zwróci na mój post uwagę, na teraz kiedy to piszę jest trochu późno + wiem że nie każdemu chce się dużo czytać, a wiem że potrafiłbym jeszcze długo pisać... napisałem w skrócie i dość prosto... no nie?

Aha - i więcej się nie wypowiadam na ten temat.
~dziękuję

Nie lubię określenia "gimbaza",dla mnie to określenie osób o IQ żelazka,dresiarzy,"JotPe" zajeżdżających tekstami typu "kogo nazywasz harmonogramem pedale?",albo "a wpierd*l?" gdy się spyta jego dziewczyny co na to jej napięty harmonogram,i pokemonek loffciających Bieberka :P Co do tych pasji,to każdy ma prawo kochać to co kocha i to pokazywać,ale główną tematyką strony jest Game Boy.

Offline Bart

• Stały bywalec
« Odpowiedź #115 dnia: Sierpnia 26, 2012, 22:14:32 »
Ta, flame jest, widzę -.-

Nie wniosę nic nowego, więc powiem tyle, że nie podoba mi się tutaj stosunek dorosłych [tak, dorosłych] do młodzieży. Kurde no, jestem tu chyba najmłodszy albo jestem jednym z najmłodszych przy Rafiksie99 i wasczarku. Pomimo mojego wieku, nikt nie miał do mnie większych pretensji o cokolwiek, a jednak jak widzę jak besztacie to Mario77 i piszecie coś w rodzaju że ma mleko pod nosem to słabo mi się robi... no kurde co to ma znaczyć? I jeszcze piszecie coś o "szacunku dla starszych"... no dajcie spokój. Nam przecież nie należy się szacunek. Ok, jak widzę na ulicy staruszkę i młodziana wiadomej rasy, który drze się na nią i wygraża jej przekleństwami, wtedy można mówić o braku kultury osobistej i nieszanowaniu starszych od siebie... ale tutaj wszyscy stoimy na jednym gruncie i nasze wypowiedzi różnią się może trochę od Waszych [z dużej, żeby się starszyzna nie uczepiła], ale kurde no przecież zamierzacie nas tu wychowywać? Wątpię. Jakkby się przyjrzeć dogłębnie, przy kłótniach "starszyzna" mówi podobne rzeczy jak my [kłóci się w taki sam sposób]. Jak tylko 13latek napisze coś "mądrego" czyli po prostu dojrzałego to narażony jest na najazd GBM_fan'a w stylu "Ojej, jak poważnie". Nie odpowiedziałem mu kąśliwie, bo toby przeciez nie miało sensu. Sprzeczka nie była potrzebna, przecież nic do niego nie mam.
Więc teraz wracam do przeglądania reszty zaległych topic'ów i czekam na mądre odpowiedzi DOROSŁYCH, którzy przecież wychowywali się na Amidze!

ANTI-ADULT SHIELD ON
I AM READY.

Offline Ostry96

• Zaawansowany użytkownik
  • GG: 6667654
    • Maciejowy Blog
« Odpowiedź #116 dnia: Sierpnia 27, 2012, 01:00:02 »
A jednak się jeszcze tak wypowiem :3
@Bart
Nie chciałem Cię w żaden sposób obrazić jeżeli masz w ogóle mnie na myśl. Nic do Ciebie nie mam ani w sumie do nikogo (no, jest pewien wyjątek ale nie ma go w tym temacie).

Osobiście - jeżeli na prawdę masz 13 lat to w sumie wręcz Cię podziwiam ze względu na fakt że w tym wieku ja nie specjalnie się w ten sposób udzielałem (ale może to dla tego że dziwny byłem/jestem x.x). Jednak nie lubię specjalnie określenia "wieku" typu, jak to napisałeś "my" - jakby bylibyście inną grupą, dla mnie osoba młodsza nie znaczy głupsza.

Jak to mało zrozumiałe - sory - jestem po pierwszej w nocy + Gorky-17 + BFH + NFS III +...
... Nie wychowałem się na Amidze :| ...

Offline Antari

• Administrator
  • DMG
« Odpowiedź #117 dnia: Sierpnia 27, 2012, 01:30:43 »

Offline Bodzio

• Stały bywalec
    • strefaPSX
« Odpowiedź #118 dnia: Sierpnia 27, 2012, 10:39:14 »
Chyba kogoś popier*oliło. Jeszcze ten opis - NOWY! Śmiech na sali, osoba, która za tym stoi, jest pozbawioną szarych komórek.

http://allegro.pl/game-boy-advance-sp-nowy-brighter-ags-101-gw-i2581933616.html

PS: Chciałem zapytać, kont o jakich nazwach używają Szalitar oraz bogo? Wówczas będę wiedział, jakich sprzedawców unikać jak ognia.

To już było wałkowane na forum więc nie ma sensu znów do tego wracać bo zaś się zacznie przekomarzanie,  a już się zaczynało powoli wyciszać... Skoro administracja umywa rękę od banów czy ostrzeżeń to chociaż mogłaby dbać o to, żeby posty były na temat i choć trochę reagować, żeby nie powtarzać w kółko tego samego. Sprzedawca ma prawo do ustalania swoich cen i nam nic do tego, a już na pewno nie w tym temacie. Bo niby przed czym chcesz tu ostrzec? Jak wszystko widać w aukcji? Ja rozumiem, jakby to była jakaś chińska podróbka konsoli czy coś czego nie ma w opisie ale komentowanie samej ceny już mogłeś naprawdę sobie podarować bo każdy chyba widzi co kupuje w tej aukcji. Naprawdę nie przenośmy spraw allegrowych na forum bo potem nie idzie czytać tego co tu się wyprawia. Myślę, że za tyle razy każdy już wyrobił sobie zdanie o Szalitarze i na tym można poprzestać. Bogo bym nie wrzucał do jednego worka z nim bo sprzedaje wszystko legalnie, jak dla mnie w dobrych cenach (choć tu może przesadził, ale nic nam do tego, święte prawo sprzedawcy) i tak naprawdę każdy kto u niego kupił jest zadowolony, a że czasami chlapnie coś od rzeczy na forum to w pewnym stopniu zrozumiałe jak musi wałkować temat co tydzień na nowo.

Sam napisałeś w odpowiednim temacie:
PS: Tym wpisem kończę wszelkie dywagacje z bogo, Szalitarem i innymi handlarzami. Od tej pory mam gdzieś ceny, jakie ustalają. Nie zamierzam dalej siać fermentu na tym - bądź co bądź znakomitym forum. Wszystkie moje posty też będą na temat; najeżdżać już na nikogo również nie zamierzam. Jeśli ktoś poczuł się urażony moimi opiniami - bardzo go przepraszam. Rzekłem.

Więc zastosuj się do tego co napisałeś i dajmy już temu wszystkiemu spokój. Sam robię teraz offtop i można ten post, wydzielić lub usunąć, ale aż głowa boli jak za każdym razem ktoś dorzuca do ognia, który by dawno się sam wypalił i w kółko wałkujemy jedno. Proponuję naprawdę zakończyć temat, pisać posty na temat i nie przenosić prywatnych spraw z allegro na forum, a myślę wszystkim będzie żyło się lepiej.

Offline Bart

• Stały bywalec
« Odpowiedź #119 dnia: Sierpnia 27, 2012, 11:09:21 »
A jednak się jeszcze tak wypowiem :3
@Bart
Nie chciałem Cię w żaden sposób obrazić jeżeli masz w ogóle mnie na myśl. Nic do Ciebie nie mam ani w sumie do nikogo (no, jest pewien wyjątek ale nie ma go w tym temacie).

Osobiście - jeżeli na prawdę masz 13 lat to w sumie wręcz Cię podziwiam ze względu na fakt że w tym wieku ja nie specjalnie się w ten sposób udzielałem (ale może to dla tego że dziwny byłem/jestem x.x). Jednak nie lubię specjalnie określenia "wieku" typu, jak to napisałeś "my" - jakby bylibyście inną grupą, dla mnie osoba młodsza nie znaczy głupsza.

Jak to mało zrozumiałe - sory - jestem po pierwszej w nocy + Gorky-17 + BFH + NFS III +...
... Nie wychowałem się na Amidze :| ...
Nie Ciebie mam na myśli :D Ale pozwolisz, że nie będę mówił kogo bo nie oto tu chodzi ;)