Kupiłem ostatnio GBA SP w niezbyt dobrym stanie (dużo rys itp) i okazało się, że są z nim pewne problemy.
1. W ogóle nie wczytuje gier z GBA, włączają się na nim jedynie gry z GB, GBC. Jak się włącza go bez żadnej gry to pojawia się napis jak w GBC, jest mniejszy obraz i zamiast napisu Nintendo jest czarny prostokąt. Czasami zdarza się że pojawi się 'ekran startowy' jak w GBA jednak zdarza się to dużo rzadziej. Spotkaliście się z czymś takim? O co tu chodzi? Czy płyta główna jest tu uszkodzona? A może chodzi o coś innego? Zastanawiam się czy da się coś na to poradzić?
2. Jak podłączam ładowarkę to pomarańczowa dioda zapala się na chwilę, po czym gaśnie. Więc chyba nie da się ładować baterii. Co z tym zrobić? To coś z Game Boy'em, jakiś styk uszkodzony? Dodam że bateria jest naładowana (taką dostałem), więc chyba jest sprawna.
Jak wyłożyłem baterię z Game Boy'a to po podłączeniu ładowarki zachowuje się on tak samo jak z baterią - czyli pomarańczowa dioda zapala się na 1 sekundę. Da się coś z tym problemem zrobić?