Autor Wątek: POKEMON YELLOW CIEKAWY KART  (Przeczytany 10414 razy)

Offline Szalitar

• Użytkownik
  • **
POKEMON YELLOW CIEKAWY KART
« dnia: Kwietnia 22, 2012, 18:56:03 »
Witam patrze w swojej kolekcji jaki ma numerek seryjny mój pok, a on go kurwa nie ma o.O ja takie adhd że pirat, rozkręcam a tu. CZy myślicie że to jakiś unikat? pomyłka nintendo? nie ma szans, żeby tak dobrze pirata zrobili, ma każdy detal tak samo jak org.
Słucham waszej opini..

I btw kart jest nowy,pierwszego save mu robiłem.
Zaprawdę powiadam pseudokolekcjonerów nie przegadam ^^

Offline Bart

• Stały bywalec
Odp: POKEMON YELLOW CIEKAWY KART
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 22, 2012, 19:01:52 »
No ciekawe, ciekawe... Rzeczywiście wygląda jak oryginał, jesteś pewien, że nie ma numeru? Może źle się przyjrzałeś, albo jest płytki :] Język widzę niemiecki na carcie powinien być, sprawdź jaki jest rzeczywiście w grze ;) No i śrubka z tyłu gwiazdkowa musi być :)

Offline Szalitar

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 22, 2012, 19:07:25 »
No ciekawe, ciekawe... Rzeczywiście wygląda jak oryginał, jesteś pewien, że nie ma numeru? Może źle się przyjrzałeś, albo jest płytki :] Język widzę niemiecki na carcie powinien być, sprawdź jaki jest rzeczywiście w grze ;) No i śrubka z tyłu gwiazdkowa musi być :)

pod każdym kontem oświetlając 3 żarówkami. na 100% nie ma, po za tym nie ma najdrobniejszego śladu użytkowania nawet ryski więc by się nie przetarł. Śrubka jest org, specjalnym "wytrychem" za 20 zł z allegro odkręcałem. Jest niemiec.

Offline nintendog

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 22, 2012, 19:24:17 »
Więc podejrzewam że to oryginał, raczej nie robili by pirackiej niemieckiej wersji.

Offline Przemek_07

• Stały bywalec
  • Daisuki Gēmu Bōi
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 22, 2012, 19:25:36 »
Kartridż i płytka są oryginalne ale label już niekoniecznie. Może być dorabiany. Jakiś taki niewymiarowy i krzywo naklejony.

Offline Szalitar

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 22, 2012, 19:30:48 »
Kartridż i płytka są oryginalne ale label już niekoniecznie. Może być dorabiany. Jakiś taki niewymiarowy i krzywo naklejony.

te minimalne obsunięcie jest w wielu moich kartach, po za tym czy cały kardridż by odnowili?

Offline Mrocznooki

• Stały bywalec
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 22, 2012, 19:34:40 »
Też bym obstawiał że okładka karta to jakiś zamiennik , z zastrzeżeniem że krzywe naklejenie nie jest wyznacznikiem nieoryginalności. Spotkałem się już niejednokrotnie z w pełni oryginalnym kartem który okładkę miał nalepianą przez jakiegoś pijanego japońskiego mistrza karate z nerwicą dłoni podczas trzęsienia ziemi ;)

Offline Antari

• Administrator
  • DMG
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 22, 2012, 19:43:12 »
przez jakiegoś pijanego japońskiego mistrza karate z nerwicą dłoni podczas trzęsienia ziemi ;)

Zrobiłeś mi dzień tym barokowym opisem :) Też uważam jak koledzy powyżej, że albo zamiennik albo po prostu zapomnieli wybić ten numer. Mam kilkanaście kartów z krzywo nalepionymi nalepkami i na 100% są to nośniki oryginalne (http://www.gbforever.pl/www/viewpage.php?page_id=178). Niemniej za jakiś unikat bym tego nie uznawał :P

Offline Szalitar

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 22, 2012, 19:55:19 »
przez jakiegoś pijanego japońskiego mistrza karate z nerwicą dłoni podczas trzęsienia ziemi ;)

Zrobiłeś mi dzień tym barokowym opisem :) Też uważam jak koledzy powyżej, że albo zamiennik albo po prostu zapomnieli wybić ten numer. Mam kilkanaście kartów z krzywo nalepionymi nalepkami i na 100% są to nośniki oryginalne (http://www.gbforever.pl/www/viewpage.php?page_id=178). Niemniej za jakiś unikat bym tego nie uznawał :P

pominięcie wybicia numery seryjnego na taśmie jest unikatem:D!

Offline Mrocznooki

• Stały bywalec
« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 22, 2012, 19:58:44 »

Było by gdybyś był w stanie to w jakikolwiek sposób udowodnić , w innym wypadku każdy kupujący powie ci że to piracki label . Bo zakładam że zamierasz go sprzedać ;)

Offline Przemek_07

• Stały bywalec
  • Daisuki Gēmu Bōi
« Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 22, 2012, 19:59:03 »

Więc dawaj na allegro z opisem: UNIKAT! Na taśmie produkcyjnej NINTENDO pominięto wybicie numeru seryjnego! Cena początkowa powiedzmy... 300zł ? Może znajdziesz jakiegoś napalonego łosia XD

Offline Bart

• Stały bywalec
« Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 22, 2012, 20:01:32 »
Ten label rzeczywiście może być zamiennikiem, ale IMHO za dobra jakość nadruku ;) Dokładnie jak oryginał. Wątpię, aby komuś zależało na wykonaniu aż tak dobrego zamiennika nalepki :] Ja obstawiam, że zapomnieli zrobić tego numeru po prostu ;)

Spotkałem się już niejednokrotnie z w pełni oryginalnym kartem który okładkę miał nalepianą przez jakiegoś pijanego japońskiego mistrza karate z nerwicą dłoni podczas trzęsienia ziemi ;)
xDDD Przecież mistrz karate potrafi pozostać w totalnym bezruchu nawet w najdziwniejszej sytuacji :P No ale pod wpływem alkoholu ludzie różne rzeczy robią ;P

Offline Szalitar

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 22, 2012, 20:06:17 »
Ten label rzeczywiście może być zamiennikiem, ale IMHO za dobra jakość nadruku ;) Dokładnie jak oryginał. Wątpię, aby komuś zależało na wykonaniu aż tak dobrego zamiennika nalepki :] Ja obstawiam, że zapomnieli zrobić tego numeru po prostu ;)

Spotkałem się już niejednokrotnie z w pełni oryginalnym kartem który okładkę miał nalepianą przez jakiegoś pijanego japońskiego mistrza karate z nerwicą dłoni podczas trzęsienia ziemi ;)
xDDD Przecież mistrz karate potrafi pozostać w totalnym bezruchu nawet w najdziwniejszej sytuacji :P No ale pod wpływem alkoholu ludzie różne rzeczy robią ;P

dokładnie dodatkowo słoneczko się świeci, zaraz zrobie zestawienie z innym kartem też niemieckim tylko znajdę w kartonie jakimś i że tak powiem w środku tak samo styki nie są zarysowane, więc przełożenie używanego środka też nie wchodzi w gre :) więc obaliłem mit chyba z tym labelem nowym tym.

Offline Antari

• Administrator
  • DMG
« Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 22, 2012, 20:08:18 »
Dla mnie to żaden unikat. Mało takich kartów widziałem? Może nie do końca błyszczących nówek z box'a bez numeru seryjnego, ale masę kartów z numerem w postaci niewidocznej pojedynczej kreski, która wyglądała jak delikatny ślad paznokciem. To nie jest jakiś odosobniony przypadek. Miałem sytuacje w której też w popłochu szukałem numeru seryjnego i nie mogłem znaleźć patrząc po 3 lampami ze wszystkich stron. A potem się okazywało, że numer seryjny to jakaś kreseczka :P Prawda jest taka, że z jakością Niny w przypadku DMG gier bywało różnie, o czym wiedzą najlepiej amerykanie, bo na ich rynku CUDA się działy.

Offline Szalitar

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 22, 2012, 20:10:15 »
Dla mnie to żaden unikat. Mało takich kartów widziałem? Może nie do końca błyszczących nówek z box'a bez numeru seryjnego, ale masę kartów z numerem w postaci niewidocznej pojedynczej kreski, która wyglądała jak delikatny ślad paznokciem. To nie jest jakiś odosobniony przypadek. Miałem sytuacje w której też w popłochu szukałem numeru seryjnego i nie mogłem znaleźć patrząc po 3 lampami ze wszystkich stron. A potem się okazywało, że numer seryjny to jakaś kreseczka :P Prawda jest taka, że z jakością Niny w przypadku DMG gier bywało różnie, o czym wiedzą najlepiej amerykanie, bo na ich rynku CUDA się działy.

właśnie gierke mam z usa, widać kraj cudów

Offline Bart

• Stały bywalec
« Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 22, 2012, 20:11:38 »
Prawda jest taka, że z jakością Niny w przypadku DMG gier bywało różnie, o czym wiedzą najlepiej amerykanie, bo na ich rynku CUDA się działy.
Jasne, że kraj cudów, tam to sie mogą piraty lepsze od oryginałów zdarzyć :P

Offline Antari

• Administrator
  • DMG
« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 22, 2012, 20:12:53 »
A numer seryjny to tak naprawdę nie jest ostateczna metoda weryfikacji karta. O oryginalności przesądza wnętrze a nie jakaś cyferka wybita na nalepce lub jej brak. W arcie na głównej sformułowałem to tak a nie inaczej, gdyż na poszczególnych aukcjach internetowych zazwyczaj trudno jest zobaczyć środek karta, a sprzedający raczej niechętnie udostępniają takie zdjęcia, bo nie potrafią odkręcić śrubki, nie mają specjalnych bitów etc. Więc seryjniak jest dobrym wyznacznikiem, ale nie w 100% pewnym i ostatecznym.

Offline Mrocznooki

• Stały bywalec
« Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 22, 2012, 20:17:55 »

Czyli własnie obaliłeś teorie o nie wybiciu numeru, zwyczajnie stary label jakiś John Smith upieprzył pewnie sosem z hamburgera czy innego hot doga , po czym nakleił zamiennik . Sędzia Anna Maria Wesoła Sosna zamyka sprawę ;P

Offline Szalitar

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 22, 2012, 20:21:38 »

to czemu styki więc nie mają śladów użytkowania ? :> i buda karta nie miała z tyłu ryski od wejścia : p
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 22, 2012, 20:30:00 wysłana przez Szalitar »

Offline Antari

• Administrator
  • DMG
« Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 22, 2012, 20:25:13 »
Szybka piłka i CSI rozwiązało sprawę :D Ameryka kraj cudów.