Autor Wątek: [GB Pocket] Czyszczenie...  (Przeczytany 6054 razy)

Offline Dj_Anndzia

• Stały bywalec
  • :)
    • Moje gry na sprzedaż/wymianę.
Odp: [GB Pocket] Czyszczenie...
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 31, 2012, 11:10:19 »
moni-chan: Nie przesadzaj;p ja tam wszystkie swoje rozkręcam i czyszczę jak znajdę czas:D
Zapraszam na mój nowy blog poświęcony mojej kolekcji:)

http://collector-retrogame.blogspot.com/

Offline GBM_Fan

• Administrator
  • Miłośnik platformówek
« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 31, 2012, 11:36:18 »
W sumie jak nie trzeba odklejać wyświetlacza i szybki ochronnej to czyszczenie nie jest skomplikowane. Jedynie z przednią częścią obudowy trzeba będzie się trochę bawić, bo pod wodę jej nie włożymy. Pozostaje wilgotna szmatka, patyczki higieniczne i trochę cierpliwości.

Offline Antari

• Administrator
  • DMG
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 31, 2012, 11:47:43 »
@GBM_fan: No właśnie, ja nie mam do tego cierpliwości i zawsze odklejam wyświetlacz, szybkę i wkładam wszystko pod kran. Cały proces nie może u mnie trwać dłużej niż dzień, dwa bo potem spada motywacja, nie mogę znaleźć czasu - jednym słowem prokrastynacja :)

Offline GBM_Fan

• Administrator
  • Miłośnik platformówek
« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 31, 2012, 11:56:02 »
Haha... no ja się z tym grzebałem prawie 5 dni, ale jak już chciałem wszystko składać to nagle szybka wypadła ;P

Teraz bym zrobił jak Ty, czyli na samym starcie wyciągnąłbym ekranik i odkleił szybkę. Skrobanie kleju to sama przyjemność, a naklejanie potem taśmy dwustronnej to całkiem relaksujące zajęcie ;P

Offline moni-chan

• Stały bywalec
  • 世界のイルージョン。
    • deviantART
« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 31, 2012, 12:01:40 »
Może i przesadzam, ale zawsze się boję, że coś zepsuję :-P A że kompletnie nie znam się na elektronice, to mogę zrobić coś bezwiednie i uszkodzić co nieco :D

Offline pajda

• Stały bywalec
« Odpowiedź #25 dnia: Styczeń 31, 2012, 14:21:53 »
Ogólnie manewr nie odklejania w ogóle screen protectora i wyświetlacza w pocketcie - to dobra opcja. Tylko trzeba uważać żeby woda nie dostała się właśnie do środka - między wyświetlacz na szybkę. Jeśli jednak odkleimy wyświetlacz to lepiej żeby woda nie zachlapała nam szybki od środka. Wycierając ją czymkolwiek, zawsze tę szybkę porysujemy. To będzie widoczne pod światło :).