Autor Wątek: Zbiorowe zamówienie GBForever - wątek główny  (Przeczytany 79158 razy)

Offline Bodzio

• Stały bywalec
    • strefaPSX
Odp: Zbiorowe zamówienie GBForever - wątek główny
« Odpowiedź #180 dnia: Września 30, 2011, 17:02:03 »
A wiadomości od sprzedawcy też nie ma? Mam nadzieję, że Rezor nie wykrakał - Przypłyną kutrem rybackim na wiosnę, jak lody stopnieją :P - bo mi się nie uśmiecha do wiosny czekać ;)

Offline Rezor

• Stały bywalec
« Odpowiedź #181 dnia: Września 30, 2011, 17:27:21 »
Cholera, ja to zawsze coś powiem w nieodpowiednią porę ;) Mi też się nie uśmiecha czekać, chciałem wyczyścić SNESa i naprawić N64, a bez gamebitów to sobie mogę...

Offline MIS

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #182 dnia: Września 30, 2011, 17:51:28 »
Skoro Kitsch nie odpisuje to ja bym napisał do nich jeszcze raz, tym razem ostrzej, bo kurde za mało $ nie było zamawiane poza tym mieszkamy pół świata dalej i to dla nas są pieniądze ważne co wydaliśmy...

Offline Mrocznooki

• Stały bywalec
« Odpowiedź #183 dnia: Września 30, 2011, 17:51:42 »
Motyla noga , miałem taki masakryczny tydzień i na koniec jeszcze taka informacja :( Również czekałem na te bity jak na zbawienie, tyle sprzętu czeka na wyczyszczenie ,ehhh... Miejmy nadzieje że z opóźnieniem ale dotrą !

Offline Chaykin

• Stały bywalec
« Odpowiedź #184 dnia: Września 30, 2011, 19:44:04 »
Sorry, że nie pisałem, ale jak zwykle ostatnio praca zabiera czas. ;/ Kitsch odpisał praktycznie od razu po tym jak napisałem do niego w ostatnią sobotę. Napisał, że na razie pozostaje czekać bo on w USA też dopiero może zgłosić zaginięcie jakoś po 20 dniach roboczych. Z tego co może na razie ustalić wynika, że przesyłka opuściła teren USA. Uzbrójmy się więc w cierpliwość, może w końcu zląduje? :/ Wątpię też by kitsch miał nas zostawić na lodzie, jeżeli nie dojdzie. Zakładam, że wyśle nam kolejną przesyłkę.

Motyla noga. :/
odi profanum vulgus et arceo

Offline Antari

• Administrator
  • DMG
« Odpowiedź #185 dnia: Października 01, 2011, 22:53:37 »
Na dzień dzisiejszy nic nie przyszło... pozostaje czekać j__j Tak to już jest w życiu, że jak się człowiek nie spodziewa to coś jebnie znienacka... Kwota była dość spora i w razie czego nie wiem czy będę wam ją w stanie oddać ;/ bo jakby nie patrzeć wziąłem odpowiedzialność za przesyłkę. Będę próbował w każdym razie.

Powiem tak, jeżeli ta paczka nie przyjdzie, to ja nie podejmuję się już żadnego zamówienia, w sensie rozsyłania tego z PL do ludzi. Chaykin wszystko załatwił profesjonalnie kolejny już raz, za co jestem mu dozgonnie wdzięczny, więc w razie czego odpowiedzialność za faila biorę całą na siebie. Za pierwszym razem stres był spory ale wszystko wypaliło, co trochę mnie ośmieliło do tego typu akcji. Niestety jeden trybik w tej ogromnej maszynie zamówienia nawalił i całą konstrukcję szlag trafił. Kitsch nawet jeżeli się zlituje i wyśle ponownie paczkę, to podejrzewam, że wyśle jedynie Gamebity... Flash-Cart dla Pioma to za duży wydatek żeby ot tak rozsyłać klientom zapasowe modele. Chociaż mogę się mylić...

Offline PioM

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #186 dnia: Października 02, 2011, 09:34:52 »
kurrrr anajbardziej liczyłem na tego flash carda :( jest jeszcze iskierka nadziei... niema się co załamywac,

Offline Mario_77

• Stały bywalec
« Odpowiedź #187 dnia: Października 02, 2011, 11:18:14 »
Na dzień dzisiejszy nic nie przyszło... pozostaje czekać j__j Tak to już jest w życiu, że jak się człowiek nie spodziewa to coś jebnie znienacka... Kwota była dość spora i w razie czego nie wiem czy będę wam ją w stanie oddać ;/ bo jakby nie patrzeć wziąłem odpowiedzialność za przesyłkę. Będę próbował w każdym razie.

Powiem tak, jeżeli ta paczka nie przyjdzie, to ja nie podejmuję się już żadnego zamówienia, w sensie rozsyłania tego z PL do ludzi. Chaykin wszystko załatwił profesjonalnie kolejny już raz, za co jestem mu dozgonnie wdzięczny, więc w razie czego odpowiedzialność za faila biorę całą na siebie. Za pierwszym razem stres był spory ale wszystko wypaliło, co trochę mnie ośmieliło do tego typu akcji. Niestety jeden trybik w tej ogromnej maszynie zamówienia nawalił i całą konstrukcję szlag trafił. Kitsch nawet jeżeli się zlituje i wyśle ponownie paczkę, to podejrzewam, że wyśle jedynie Gamebity... Flash-Cart dla Pioma to za duży wydatek żeby ot tak rozsyłać klientom zapasowe modele. Chociaż mogę się mylić...

Najlepsze będzie jak ten koleś wyśle jeszcze raz paczkę i dojdą dwie (tzn. ta pierwsza dojdzie i ta wysłana jeszcze raz).;d

Kupię: GBC (zielony), gry na GB/GBC

Offline Bono

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #188 dnia: Października 02, 2011, 12:16:56 »
A powiedz mi Antari czym to wyslal i kiedy? Ja  z calego swiata  otrzymywalem paczki i  wiem ile moze poslizg wynosic

Offline mingan

• Stały bywalec
« Odpowiedź #189 dnia: Października 02, 2011, 14:54:39 »
Nie martwcie się chłopaki ja multum rzeczy sprowadzałem (nie tylko retro konsole) i czasem dochodziły w tydzień a zdarzało się, że i miesiąc szło.
Raz miałem historię, że zamówiłem coś z USA, paczka poszła wszystko fajnie ale nie doszła. Sprzedawca odmówił jakiejkolwiek współpracy i na tym się skończyło (uznałem, że utopiłem kasę). Wielkie było moje zdziwienie gdy prawie rok!!! później dostałem paczkę z USA :) 
Niestety u nas czasem coś na celnej się zapodzieje (Panowie celnicy mają wyjątkowy refleks :P) a czasem poczta coś posieje (u nas paczki air maila są traktowane jako zwykłe nierejestrowane).

Najlepsze będzie jak ten koleś wyśle jeszcze raz paczkę i dojdą dwie (tzn. ta pierwsza dojdzie i ta wysłana jeszcze raz).;d
To się albo zwróci albo sprzeda gambity na forum i allegro a kasę zwróci sprzedawcy, nie rozumiem jaki problem.

Offline Chaykin

• Stały bywalec
« Odpowiedź #190 dnia: Października 02, 2011, 16:23:27 »
A powiedz mi Antari czym to wyslal i kiedy? Ja  z calego swiata  otrzymywalem paczki i  wiem ile moze poslizg wynosic
Wysyłane było USPS First-Class Mail International. A do przejętych kupujących - spokojnie. Jeżeli wcześniej czy później nie otrzymamy fantów - kasa zostanie zwrócona.
odi profanum vulgus et arceo

Offline GBM_Fan

• Administrator
  • Miłośnik platformówek
« Odpowiedź #191 dnia: Października 02, 2011, 20:00:55 »
Kiedyś zamówiłem ponad 20 płyt CD-Audio z USA. Paczka nie doszła. Czekałem 1,5 miesiąca. Na PayPal otworzyłem sprawę i podałem przyczynę. Wtedy sprzedawca musi się do tego ustosunkować bez jakiegoś tłumaczenia się. Jeśli nie odpowiada albo odmawia współpracy to PayPal sam ściąga kasę z jego konta. W moim przypadku było tak, że PayPal zwróciło mi kasę, ale sprzedawca obiecał wysłać płyty jeszcze raz. No i wysyłał. Czy był na tym stratny? Nie wiem, może płyt nie wysyłał, a może tez zaginęły. Rozwiązanie trochę brutalne, ale kasa była nie mała i nie miałem ochoty jej tracić. Oczywiści w naszym przypadku to nie rozwiązanie, tak tylko wspominam ;)

Z USA zamawiam płyty z muzyką (sporo), gry i ... ubrania :D Duże paczki z koszulkami i bluzami ze specyficznymi nadrukami ;) Nie tylko dla mnie. Jeszcze nigdy nie płaciłem cła.

Offline Antari

• Administrator
  • DMG
« Odpowiedź #192 dnia: Października 02, 2011, 20:12:02 »
Sytuacja jest wyjątkowa bo dwie poprzednie paczki, też z USA, przyszły wręcz ekspresowo. Moim zdaniem paczka gdzieś się zawieruszyła... tylko pytanie co w tej sytuacji mamy zrobić? Jak zakończyć sprawę żebyśmy nie byli stratni?

Offline Mrocznooki

• Stały bywalec
« Odpowiedź #193 dnia: Października 02, 2011, 20:27:04 »
Także myślę że paczka się zawieruszyła , pewnie leży nie na tym co powinna regale na jakiejś sortowni. Osobiście myślę że możemy poczekać jeszcze te 10 dni, może się odnajdzie. Jeżeli nic się nie ruszy w temacie trzeba już oficjalnie domagać się ponownej wysyłki lub zwrotu pieniędzy.

Offline Bono

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #194 dnia: Października 02, 2011, 20:28:58 »
Paczka mzoe lezec w urzedzie celnym. Urzad celny ma prawo nie dopuscic paczki do odbioru

Offline Antari

• Administrator
  • DMG
« Odpowiedź #195 dnia: Października 02, 2011, 20:52:33 »
A czy istnieje jakaś możliwość sprawdzenia czy paczka się tam znajduje?

Offline Bono

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #196 dnia: Października 02, 2011, 20:57:51 »
To zalezy w ktorym urzedzie celnym jest czy w warszawie czy w pruszczu gdanskim.Do warszawy wszsytkie air maile  trafiaja

Offline GBColorSprint

• Aktywny użytkownik
  • Fan gier wyścigowych, platformówek i serii GTA.
« Odpowiedź #197 dnia: Października 07, 2011, 22:26:59 »
Kolejny tydzień i dalej nic, prawda? :(

Proponuję poczekać do przyszłego piątku, jak nie przyjdzie, to można by poczynić jakieś kroki.

Offline MIS

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #198 dnia: Października 07, 2011, 23:18:19 »
Do luftu ;/ Proponuję zwrot kasy poprosić od sklepu, nie ryzykowałbym kolejnej wysyłki od nich w sensie że jak 'złodziej' pocztowy zobaczy znów paczkę "KITSH -> POLAND" to sytuacja może się powtórzyć :/

Offline PioM

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #199 dnia: Października 11, 2011, 13:07:00 »
myślę że już czas coś zadziałać, minęło sporo czasu...