Autor Wątek: [GBA SP] Ekran  (Przeczytany 4766 razy)

Offline Ryukendn

• Stały bywalec
[GBA SP] Ekran
« dnia: Kwiecień 01, 2011, 23:52:16 »
Jestem niezwykle ciekawy jednej rzeczy - czy pojawiające się od czasu do czasu na ekranie mojego gba sp poziome paski (lekko widoczne, przez 1-2 s, po czym znikają) są normalnym efektem ? Też tak macie ? :)
Dodam że w poprzednim gba sp którego miałem rok temu, też tak było.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 10, 2011, 21:11:59 wysłana przez Keitaro »

Offline GBM_Fan

• Administrator
  • Miłośnik platformówek
Odp: GBA SP - ekran
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 02, 2011, 00:26:40 »
Mam 2 sztuki GBA SP v2 i w żadnym nie mam takich "efektów" :) Masz gry oryginalne? Może używasz jakiegoś lipnego programatora?

Offline Ryukendn

• Stały bywalec
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 02, 2011, 00:42:29 »
Gry jak najbardziej oryginalne, programatora nie mam ponieważ jadę tylko i wyłącznie na kadridżach. Jeśli ma to jakiekolwiek znaczenie to jest to wersja 1. ;p

Offline Marcin

• Administrator
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 02, 2011, 00:54:35 »
1-2 sek to długo, nie jest to żaden artefakt związany z daną pozycją? Mi się zdaje że coś takiego kiedyś widziałem na GBA SP w jakiejś grze hm..

btw. fan zespołu Turbo pozdrawia :D

Offline Ryukendn

• Stały bywalec
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 02, 2011, 01:03:05 »
Nie jestem fanem Turbo, ot tak sobie ustawiłem taki avatar, dopiero teraz dostrzegłem ten napis :p

Zauważyłem pewien istotny fakt, paski pojawiają się kiedy poruszę nawet lekko gameboy'em. Norma ?

Offline Marcin

• Administrator
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 02, 2011, 01:07:40 »
Czyli winna może być taśma która leci w zawiasie. Aczkolwiek o wielu takich problemach z tym elementem ja nie słyszałem. Konsola mocno jest zjechana?

Co do ava którego masz jest to okładka płyty zespołu Turbo o nazwie.. Awatar.

Offline Ryukendn

• Stały bywalec
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 02, 2011, 01:10:05 »
Haha, to już jasne czemu natrafiłem na taki obrazek :D

Konsola jest z 2002 roku, bo plastikach nie widać tych lat, ogólnie jest w bardzo dobrym stanie.. aczkolwiek te paski aż tak znowu mi nie przeszkadzają w grze, jakoś to przeboleje ;)

Dziękuje za pomoc.

marlo92

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 02, 2011, 13:30:22 »
jeżeli masz paski po wyłączeniu gry przez parę sekund to nic innego jak kondensatory jeszcze trzymają po wyłączeni to normalka i znaczy że dobrze ale jak w trakcie gry czy inaczej to dziwne ??

Offline pajda

• Stały bywalec
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 02, 2011, 14:05:44 »
Rhigavo - cos co pojawia sie - OD CZASU DO CZASU - to nie jest normalne. po wylaczeniu konsoli moga zostac pzoostalosci....... w formie paskow... ktore po chwili znikaja.... jednakze w czasie grania - zadncyh paskow nie powinno byc, ani w czasie grania, ani w czasi pauzy... pytaniej akiego koloru sa paski? jesli biale - tzn ze w tym miejscu przestaje byc wyswietlana grafika i pasek jest bialy tylk odlatego ze podswietlenie jest biale - tzn w tym mneijscu ekran graficzny przestaje cokolwiek wyswietlac - staje sie zupelnie przezroczyty i widac tylko biale podswietlenie.... to logiczne. jesli jakeis bledy wyskakuja to tak czy siak - jest to wina tasmy lub laczenia tasmy z wyswietlaczem.

Offline Ryukendn

• Stały bywalec
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 02, 2011, 22:23:39 »
Posiedziałem trochę na tym problemem - paski są koloru czarnego i pojawiają się tylko wtedy kiedy poruszę konsolą, nawet lekko.

Offline pajda

• Stały bywalec
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 03, 2011, 01:34:45 »
podstawa kazdego technicznego problemu jest rozkrecenie konsoli i sprawdzenie jej od srodka. rozkrec - sprawdz tasme.. poruszaj ta tasma rpzy wlaczonej konsoli.... moze cos sie ebdzie zmieniac... jak dotkniesz.. a moze powstal gdzies zimny lut... trzeba sprawdzic przy rozkreconej konsoli...