Autor Wątek: [GB Micro] Ładowarka  (Przeczytany 4593 razy)

Offline Rezor

• Stały bywalec
[GB Micro] Ładowarka
« dnia: Marzec 30, 2011, 13:59:07 »
Jaki typ ładowarki jest do GB Micro? Czy nie jest to czasem mini usb? Da się gdzieś kupić taką ładowarkę?

Offline Chaykin

• Stały bywalec
Odp: [GB Micro] Ładowarka
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 30, 2011, 14:09:42 »
Tutaj masz zdjęcia ładowarki Game Boy Micro. Wtyk jest unikalny, tj. niespotykany w żadnej innej konsoli Nintendo. Rzeczywiście przypomina on trochę USB Mini-A (ten po lewej), ale to nie jest to. Jedyną aukcją jaką znalazłem na Allegro jest ta z ładowarką 3rd party.
odi profanum vulgus et arceo

Offline Rezor

• Stały bywalec
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 30, 2011, 16:35:22 »
Cholera, strasznie droga ta ładowarka :( Nie rozumiem po co wymyślili takie dziadostwo, jakby nie mogli dać takiej jak w SP albo jak w DS Lite :/ A może ktoś na forum miałby na sprzedanie taką ładowarkę, albo wie gdzie można kupić taniej?

Jak myślicie, jakby mieć takie coś http://allegro.pl/zasilacz-car-adapter-game-boy-micro-nowy-gbm-857-i1520429687.html i przelutować wtyczkę do ładowarki sieciowej od SP to by działało? Ładowarka do Micro ma takie same parametry?
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2011, 17:35:58 wysłana przez Rezor »

Offline nintendog

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 30, 2011, 20:38:54 »
Rezor przejrzyj ofertę sklepu konsola.net, pamietam ze mieli tam zestawy akcesoriów do micro w ktoprym byla rowniez ladowarka (i jeszcze chyba pokrowiec, folia i pudelka na gry) jeśli mnie pamięć nie myli to za około 20-30 zł. Obecnie nie wiedziec czemu stronka nie chce mi sie wczytac to nie sprawdze.

Offline GBM_Fan

• Administrator
  • Miłośnik platformówek
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 30, 2011, 20:43:17 »
Ja mogę Ci sprzedać, ale z ang. wtyczką z przejściówką. W zasadzie nowe, bo z nowego zestawu, a mam 4 Micro, więc ładowarek mam za dużo :)

marlo92

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 30, 2011, 21:16:13 »
Rezor przejrzyj ofertę sklepu konsola.net, pamietam ze mieli tam zestawy akcesoriów do micro w ktoprym byla rowniez ladowarka (i jeszcze chyba pokrowiec, folia i pudelka na gry) jeśli mnie pamięć nie myli to za około 20-30 zł. Obecnie nie wiedziec czemu stronka nie chce mi sie wczytac to nie sprawdze.
penie chodziło Ci o to :

http://www.konsola.net/m/component/page,shop.product_details/flypage,flypage.tpl/product_id,122/category_id,10/option,com_virtuemart/Itemid,52/

Offline Chaykin

• Stały bywalec
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 30, 2011, 22:09:00 »
Ładowarka do Micro ma takie same parametry?
Tak. Ładowarka do SP ma takie same parametry jak ta od Micro. Na wyjściu 5.2V o natężeniu 320mA.
odi profanum vulgus et arceo

Offline Rezor

• Stały bywalec
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 30, 2011, 22:09:45 »
GBM_Fan - chętnie kupię. Napisałem już do Ciebie na pw. Odpisz ile byś chciał ;)

Offline soulsick1988

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 19, 2011, 22:16:39 »
Miałem ten sam problem, niedoczytalem i kupiłem samego Micro, bez ładowarki, jak sobie radzę? Zestaw z ładowarką samochodową i dokupiłem sobie tylko przejściówkę - nie wiem jak to sie fachowo nazywa, faktem jest że wtykasz to do kontaktu a wyjście ma jak gniazdo zapalniczki w samochodzie :) Jest na allegro za dosłownie parę zł - ja kupiłem za bodajże 8 zł razem z przesyłką