Autor Wątek: Jakiej muzyki aktualnie słuchacie ??  (Przeczytany 82948 razy)

Offline Nintendowiec

• Użytkownik
  • **
  • Who the fuck is a Justin Bieber?!
Odp: Jakiej muzyki aktualnie słuchacie ??
« Odpowiedź #140 dnia: Sierpnia 14, 2012, 19:52:37 »
Zaje*ista zaje*istość,że też o tym nie wiedziałem,dzięki Gregfield.Właśnie dlatego,chciałem rozruszać temat.

Offline Saimonix

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #141 dnia: Sierpnia 14, 2012, 20:08:16 »
U mnie dziś King Crimson. Kto zna? Przy okazji, używacie last.fm?
"Powaga jest wrogiem wyobraźni."

Offline Mario_77

• Stały bywalec
« Odpowiedź #142 dnia: Sierpnia 14, 2012, 20:38:08 »
@Saimonix, ja używam, ale tylko żeby oglądać zdjęcia muzyków, często można trafić na naprawdę rzadkie fotki. :D

Zna ktoś w ogóle Breakout'ów? Najlepszy zespół bluesowy w Polsce, a Tadeusz Nalepa, który tam grał to Ojciec Polskiego Bluesa. Ten zespół pokazał mi mój dziadek. :) Tutaj macie Breakout-"Kiedy byłem małym chłopcem":
http://www.youtube.com/watch?v=mmmJ9ltyWjQ
A tu macie AC/DC-"Thunderstruck":
http://www.youtube.com/watch?v=EYWZZlVlFb4 :D
Kupię: GBC (zielony), gry na GB/GBC

Offline Marcin

• Administrator
« Odpowiedź #143 dnia: Sierpnia 14, 2012, 21:08:34 »
Skoro o Nalepie mowa warto wspomnieć jego solowe płyty. Bardzo je sobie cenię (Numero Uno :)), w stosunku do Blackout czy Breakout są zachowane w spokojniejszej tonacji.

King Crimson również cenię.

Offline Saimonix

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #144 dnia: Sierpnia 14, 2012, 21:15:38 »
@Saimonix, ja używam, ale tylko żeby oglądać zdjęcia muzyków, często można trafić na naprawdę rzadkie fotki. :D

Zna ktoś w ogóle Breakout'ów? Najlepszy zespół bluesowy w Polsce, a Tadeusz Nalepa, który tam grał to Ojciec Polskiego Bluesa. Ten zespół pokazał mi mój dziadek. :) Tutaj macie Breakout-"Kiedy byłem małym chłopcem":
http://www.youtube.com/watch?v=mmmJ9ltyWjQ
A tu macie AC/DC-"Thunderstruck":
http://www.youtube.com/watch?v=EYWZZlVlFb4 :D
Ba, a ten drugi link to już w ogóle ;)

Tak pytałem o last.fm bo można łatwo spojrzeć, czego kto słucha. Ogólnie rzecz biorąc muzyka to moja całożyciowa pasja, dużo w nią inwestuję wszelakich zasobów (kasy, czasu przede wszystkim) i bardzo sobie cenię, staram się codziennie rozwijać w wielu kierunkach. Mam kolekcję około 200 płyt, z którą wystartowałem w gimnazjum i pewnie dlatego mam mniej konsolek niż niektórzy tutaj ;) regularnie bywam na drugim końcu kraju jeśli są koncerty na których trzeba być itp., trochę grałem na gitarze (basowej) i po prostu nie wyobrażam sobie życia bez muzyki. Zaczynałem fascynację, pomijając kilka polskich zespołów, od Metallicy i thrash metalu, ale wszystko się w końcu nudzi ;)

Offline GBColorSprint

• Aktywny użytkownik
  • Fan gier wyścigowych, platformówek i serii GTA.
« Odpowiedź #145 dnia: Sierpnia 14, 2012, 21:27:05 »
Breakout to jednak nie moja bajka, ale nie powiem, nieźle grają, a kilka ich piosenek jest super. ;)

Ostatnio naszło mnie i słucham sobie Ziggy'ego Stardusta ;)
http://www.youtube.com/watch?v=4B5zmDz4vR4

Offline mattek

• Stały bywalec
  • Mistrz masarski!
« Odpowiedź #146 dnia: Sierpnia 14, 2012, 21:28:02 »
http://www.youtube.com/watch?v=B-oU2xlViRQ

Ostatnio na EsceRock puścili. Oczywiście gracie co chcecie... Szkoda, że ciężkiego stanu już nie ma :/

Offline Nintendowiec

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #147 dnia: Sierpnia 14, 2012, 21:32:30 »
Saimonix ja mam tylko jedną płytę (:D) i takie oto konsolę:GBA SP v1,PS2 Slim,PS1 Slim bo wszystko chcę przeznaczyć na perkę,bo muzyka to może kiedyś nie było moje całe życie,ale to ona zmieniła moje życie (serio,i to gruntownie) Ileś tam up: Moim zdaniem dżem jest lepszy,ale każdy ma swoje gusta.A Thunderstuck to ja na pamięć znam i na keyboardzie (też coś tam gram) zagram :) Hangar 18 ma moc,wogóle cały Rust in Peace,moim zdaniem najlepsiejszy utwór Megadethu to The Doctor Is Calling z Risk :)

Offline Saimonix

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #148 dnia: Sierpnia 14, 2012, 21:36:43 »
Z tym utworem z Risk to jeszcze Ci się z wiekiem zmieni... ich najlepszy album to właśnie Rust in Peace, koniecznie ściągnij, jak nie masz, w wersji bez remasteru. Posiadając oryginał remaster chyba jesteś uprawniony :P Megadeth to tylko pierwszy kroczek, ale dobry. Widziałem ich koncert w zeszłym roku, był naprawdę niezły.
Perkusja droga rzecz, gitara też tania nie była, oby Ci starczyło zapału ;)

Offline Nintendowiec

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #149 dnia: Sierpnia 14, 2012, 21:41:08 »
Wiem,ale nie samym Rust in Peace człowiek żyje :D Dobre jest też In My Darkest Hour,Breakpoint,Paranoid (Black Sabbath cover) albo Anarchy In The U.K (Sex Pistols chyba)

Offline Saimonix

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #150 dnia: Sierpnia 14, 2012, 21:43:18 »
No mają dużo dobrych kawałków, płyty 1-4 naprawdę wysoki poziom, dalsze też, choć to inny styl. Bardzo lubię Countdown to extinction i Cryptic Writings. Przedostatnia wyszła też nieźle (kawałek Headcrusher), ale najnowsza jest bardzo słaba.
http://www.youtube.com/watch?v=gtxV3rQgyls
To znasz? ;)

Offline Nintendowiec

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #151 dnia: Sierpnia 14, 2012, 21:45:50 »
Exodusa nie słuchałem teraz jest zajawka na Black Sabbath i Ozziego Osbourna,skubany się trzyma.Czekam na nowy album w oryginalnym składzie.Idę Spać,dobranoc :D

Offline Mario_77

• Stały bywalec
« Odpowiedź #152 dnia: Sierpnia 14, 2012, 22:10:32 »
Muzyka to całe moje życie, od kołyski ojciec grał mi na gitarze (elektrycznej, akustycznej, klasycznej), puszczał Beatlesów, Stonsów, Zeppelinów i pełno innych genialnych zespołów, a na 7 urodziny dostałem perkę na urodziny od ojca i tak gram na perce już 7 lat. W ogóle prawie cała moja rodzina słucha starego rocka i na czymś gra, ojciec na gitarze, głównie elektrycznej, brat na basie, ja na perce, mój dziadek też kiedyś grał na perce ,a na 12 urodziny dostałem od dziadka jego kolekcję życia, ok. 300 płyt winylowych i gramofon, tyle ,że taki nowszy bez tej tuby. I tak moja kolekcja muzyczna to 2 perkusje, 1 gitara basowa, 2 gitary akustyczne, gramofon, ok. 350-400 płyt winylowych, ok. 170-200 płyt kompaktowych, ok. 70-80 książek biograficznych o zespołach/muzykach i pełno gazet muzycznych, plakatów, przypinek, koszulek i bluz z zespołami.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 14, 2012, 22:42:30 wysłana przez Mario_77 »

Offline Nintendowiec

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #153 dnia: Sierpnia 15, 2012, 10:14:32 »
Jakby mój tata mi kupił perkę to bym miał wszystkie ubrania brązowe :D Tylko moja mama wie coś o rocku: Była punkówą! Ja zaczynam od 2 lat,ale przeszkodą są: Tata (Mama nic do tego nie ma,tata na samą myśl łysieje :D) i kasa...Moja kolekcja muzyczna to:jedna jedyna płyta (SOAD: Steal this album!) keyboard,gitara klasyczna i pełno naszywek i koszulek :D

Offline Mario_77

• Stały bywalec
« Odpowiedź #154 dnia: Sierpnia 15, 2012, 11:09:33 »
Ja miałem takie szczęście, że trafiłem do muzycznej rodziny. xD

Offline Nintendowiec

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #155 dnia: Sierpnia 15, 2012, 11:11:55 »
Moja rodzina,hmm....Nikt nie ma talentu.Kiedyś odkryłem że mam dobre poczucie rytmu,później zacząłem słuchać metalu i w tym roku zaczynamy rozkręcać kapelę: Metalizer!

Offline Saimonix

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #156 dnia: Sierpnia 15, 2012, 11:16:03 »
Moja rodzinka też nie była zbyt umuzyczniona, ukradłem rodzicom trochę kaset, ale to głównie The Beatles, Kaczmarski i trochę elektroniki w stylu JMJ. W każdym razie dla chcącego nic trudnego, kwestia ustawienia priorytetów ;)

Offline Nintendowiec

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #157 dnia: Sierpnia 15, 2012, 11:21:06 »
Jak już mówiłem tylko moja mama była muzykalna:Była w Jarocinie,oddała mi "wynyla"  z KSU,na dobranoc puszczała Nothing Else Matters,grała na gitarze :)

Offline Nintendowiec

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #158 dnia: Sierpnia 18, 2012, 17:58:01 »
Dzisiaj łażę po strychu szukać szczęścia (cartów do Game Boya) patrzę,a tam na kupce leżą oryginalne kasety Led Zeppelin,wszystkie albumy,i to działające :D Taka moja fobia,laże po złomach,strychach,piwnicach i szukam czegoś fajnego :P I to także kasety mamy (jakżeby inaczej)...

Offline Maxim128

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #159 dnia: Sierpnia 20, 2012, 18:38:26 »
Najlepiej po zespołach:

Paktofonika
Trzeci Wymiar
O.S.T.R
Budka Suflera
Lady Pank

To moje ulubione. Oprócz tego dużo utworów z lat 80.
Ulubione kawałki:

Paktofonika-Rób co chcesz
OSTR- ABC
OSTR- Kochana Polsko
Trzeci Wymiar- Skamieniali
Trzeci Wymiar- Złap za broń
Paktofonika- Jestem bogiem
Budka Suflera- Nowa wieża Babel
Lady Pank- Vademecum Skauta

To tyle;) Jak o kimś zapomniałem to sorry.