Autor Wątek: Ostrzeżenia przed aukcjami, sklepami, sprzedawcami  (Przeczytany 141946 razy)

Offline MI_rai

• Stały bywalec
  • Proszę nie judaszuj mnie
Odp: Ostrzeżenia przed aukcjami, sklepami, sprzedawcami
« Odpowiedź #240 dnia: Maja 07, 2013, 00:43:33 »
no to jest oczywiste, jak coś jest oryginalnego to niech jest, ale wciskanie piratów perfidne to już jest chamstwo i tak się nie robi,
"Spułczuje" : <

Offline Oktek

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #241 dnia: Maja 07, 2013, 11:20:44 »
Do sprzedających Pocki, dorzucę jeszcze luko86. Szczęśliwie on nie pisze, że gry są oryginalne.

Offline El3ctrox

• Zaawansowany użytkownik
  • Diplodoki żerują na paprociach.
« Odpowiedź #242 dnia: Maja 07, 2013, 20:19:14 »

Tu jest taka aukcja....

http://allegro.pl/gameboy-advance-sp-edycja-limitowana-mario-lodz-i3232203876.html

Kupiłem tydzień temu w ŁODZI ten sam model (chyba) i zapłaciłem kartą bo gość ma 99% pozytywów, to ta aukcja:

http://allegro.pl/gameboy-advance-sp-i3198303186.html

Oczywiście sprzedawca się nie odzywa, a gość co wystawił ją za 69 pln mówi, że znalazł ją w szafie i nie wie nic.

Co sądzicie ;/

Offline mingan

• Stały bywalec
« Odpowiedź #243 dnia: Maja 07, 2013, 20:25:17 »
To chyba 2 różne konsole, mają odrapania w innych miejscach, plus ta tańsza jest uszkodzona.

Offline El3ctrox

• Zaawansowany użytkownik
  • Diplodoki żerują na paprociach.
« Odpowiedź #244 dnia: Maja 07, 2013, 20:35:40 »
Uffa, dziękuję. Jestem w pracy i nawet nie mam jak się przyjrzeć. Zestresowałem się, że nagle dwie takie same konsole w... Łodzi. Dzięki raz jeszcze.

Offline Antari

• Administrator
  • DMG
« Odpowiedź #245 dnia: Maja 10, 2013, 00:05:24 »
Kolejne konto Szalitara to:

AntariGB

No cóż... przynajmniej łatwo będzie zapamiętać :) Podobno tonący brzytwy się chwyta :P

Offline MI_rai

• Stały bywalec
  • Proszę nie judaszuj mnie
« Odpowiedź #246 dnia: Maja 10, 2013, 00:14:01 »
a może ty jesteś Szalitarem tylko nas mamisz od lat ; ooo
"Spułczuje" : <

Offline Antari

• Administrator
  • DMG
« Odpowiedź #247 dnia: Maja 10, 2013, 00:54:10 »
Rozgryzłeś mnie ;) Podświadomie zakładałem z resztą adminów to miejsce żeby teraz na nim walczyć sam ze sobą i obniżać sobie wyniki sprzedaży.

Obaj panowie zapewne to czytają, więc napiszę, że naprawdę za stary jestem na to, ogólnie mnie cała ta sytuacja śmieszy i mam ten etap za sobą. Świat jest pełen świrów, którzy tylko czekają, żeby obarczyć winą kogoś za swoje klęski. Problem tylko polega na tym, że takie zagrywki są nie tyle dziecinne, co mało efektywne. 90% polskiej sceny GB i tak śledzi nasze forum, więc niebawem wdrożymy odpowiednie środki, uświadamiające, których kont należy się wystrzegać. Obaj panowie sami sobie strzelają gola, próbując ugryźć rękę, która ich karmi. Fascynujące jest jedynie, że mimo upływu takiej ilości czasu jeszcze sobie tego nie uświadomili.

Offline flush2

• Stały bywalec
  • 9tendo
« Odpowiedź #248 dnia: Maja 13, 2013, 10:16:13 »
Bez sensu zagranie. Nikt się nie nabierze na to konto nawet. Głupota, którą nawet nie ma co się przejmować. Podejrzewam też, że dochody ostatnimi czasy drastycznie mu zmalały.

PS: Antari dogadamy się jakoś w sprawie tych Tazo? :)

Offline minder

• Stały bywalec
« Odpowiedź #249 dnia: Maja 13, 2013, 13:20:23 »
Coś się ruszyło w sprawie sting08 - zgłosiłem problem do Allegro i w odpowiedzi dostałem wiadomość, że odeśle kasę. Dam znać, jak się wszystko zakończy.

Offline GBM_Fan

• Administrator
  • Miłośnik platformówek
« Odpowiedź #250 dnia: Maja 14, 2013, 18:41:57 »
Małe ostrzeżenie żeby nie robić interesów z użytkownikiem Maxiow43. Koleś jest niepoważny i najnormalniej w świecie kłamie.

Offline minder

• Stały bywalec
« Odpowiedź #251 dnia: Maja 16, 2013, 11:08:56 »
sting08 jednak idzie na konfrontację, trudno.

Zakończyła się też sprawa z Boktai 2 rzekomo wysyłanym z Włoch - po miesiącu oczekiwania paczka do mnie nie dotarła. W związku z tym zgłosiłem spór poprzez PayPal. No i tutaj wyszła kosmiczna przewaga eBay i systemu PayPal nad Allegro i PayU. Facet odpisał, że przesyłkę wysłał i żebym poczekał jeszcze kilka dni i że w ogóle szkoda, że od razu wyskoczyłem z roszczeniem zamiast skontaktować się z nim mejlowo. Ja nic nie odpisałem, bo stwierdziłem, że faktycznie mogę poczekać. W międzyczasie (zanim zdążyłem przeczytać odpowiedzi sprzedającego) chyba ktoś z PayPal przekształcił mój spór w roszczenie, a na następny dzień (!!!) sprawa została zamknięta i pieniądze trafiły z powrotem na moje konto. Bez chodzenia na Policję i udowadniania, że nie dostałem, choć sprzedawca twierdzi, że wysłał. Jak sobie policzyłem czasy dochodzenia swoich praw poprzez tzw. "system ochrony kupujących" Allegro, to mi wyszło, że kasę zobaczyłbym dopiero po roku, a to i tak tylko jeśli Policja i prokuratura nie położyłyby na sprawie lagi (co niestety zwykle się dzieje - mam już takie doświadczenia). Naprawdę ogromny plus dla eBay.

Offline M4ciek

• Ekspert
  • Kapitan Gwiezdnej Floty
    • Home Page / Portfolio
« Odpowiedź #252 dnia: Maja 16, 2013, 11:29:12 »
Dokładnie - mam podobne doświadczenia z ebay'em. Kupiłem jakieś tam silikonowe nakładki na analogi do xboxa. Nie dotarło po 3 tyg. i od razu kasa na PayPalu - tylko sprzedawca powiedział, że nawet jak dotrą to mam nie płacić. Niestety nie przyszły :D
Kupię: Game Boy Classic + pudełko, Game Boy Pocket +pudełko
Pełne komplety, w dobrym stanie

Offline Antari

• Administrator
  • DMG
« Odpowiedź #253 dnia: Maja 31, 2013, 01:48:35 »

Offline Wawrzino

• Stały bywalec
« Odpowiedź #254 dnia: Maja 31, 2013, 08:40:00 »
Antari, na 100%, najpierw wyprzedał stare budy, więc teraz ma wysyp "fabrycznie nowych konsol".

Offline Antari

• Administrator
  • DMG
« Odpowiedź #255 dnia: Maja 31, 2013, 13:11:52 »
Tak, mamy już potwierdzenie na 100%. O matko on już ma chyba z 10 kont na allegro...

Offline flush2

• Stały bywalec
  • 9tendo
« Odpowiedź #256 dnia: Maja 31, 2013, 13:52:40 »
  Śmieszne jest to, że stara się zmieniać wygląd swoich aukcji, a tak naprawdę wszystkie są na jedno kopyto i wyglądają podobnie. Oczywiście na nic usilne starania Shealyteriego ;)

Już chyba każdy potrafiłby rozpoznać jakiego nowe konto.

Tylko czekam na dzień, kiedy Szalitar sam od siebie coś kupi, bo mu się konta pomylą :) hehe

Offline suspect

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #257 dnia: Maja 31, 2013, 16:47:33 »
a takie pytanie jeszcze, czy ktokolwiek kto kupił coś u Nomadda, dostał na to jakiś paragon/rachunek ?

Offline mingan

• Stały bywalec
« Odpowiedź #258 dnia: Maja 31, 2013, 16:51:15 »
Bogo, nomad niby prowadzi firmę ale zamawiałem u niego 2 razy i ani razu nie dostałem żadnego potwierdzenia zakupu. Przy okazji odradzam zakupów u niego. Zanim przyszedł Szalitar to on i YukiDeSan (to był on, bo nie pamiętam?) byli tymi "złymi".

Offline Antari

• Administrator
  • DMG
« Odpowiedź #259 dnia: Maja 31, 2013, 17:02:38 »
Panowie jak widać zawsze działają w parach, bo łatwiej manipulować.