Autor Wątek: [GBA] Odtwarzanie video na gba  (Przeczytany 2416 razy)

Offline szymek3812

• Nowy użytkownik
  • *
[GBA] Odtwarzanie video na gba
« dnia: Lipiec 03, 2013, 21:48:22 »
Hejo. Mam pytanie: Chciałem sobie na moim małym gb pooglądać jakieś krótkie filmiki czy kreskówki, jednak nie jestem pewien jaką metodę wybrać, aby przetransportować je na (arrr) Ez-Flasha. Wiem że istnieje program Meteo (czy jakoś tak) jednak jego wadą jest stosunkowo duży rozmiar pliku wyjściowego do jakości. (Wiem że na gba nie będę miał hd ;) ale jednak) Teraz przechodzę do sedna tego tematu. Jakiś czas temu natknąłem się na "cosia" co się zwie "Caimans Video Codec for GBA". Spojrzałem na dema, wgrałem i stwierdziłem że jakość boska w stosunku do objętości pliku oraz długości filmu jaki możemy upakować. Tutaj rodzi się pytanie: Czy ktoś z was wie gdzie można ten kodek pobrać/kupić/cokolwiek, lub przekonwertować filmy jakimś programem, który ten kodek zawiera. Przeszukałem trochę internet, jednak nic nie znalazłem. (może źle szukałem ? nie wiem.) Liczę na waszą pomoc :)

Offline Bart

• Stały bywalec
Odp: [GBA] Odtwarzanie video na gba
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 04, 2013, 10:47:43 »
Jak chcesz coś takiego pooglądać to kup któryś z kartridży GBA Video (http://www.gba-video.com/). Są po angielsku, ale dziś to już chyba nie problem. No i dają najprawdopodobniej najlepszą jakość do uzyskania na GBA. Nie są aż tak drogie, a często pojawiają się na allegro.

Offline szymek3812

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 04, 2013, 11:24:34 »
Hmm. Faktycznie, całkiem zapomniałem że istnieją te kardridże GBA Video, jednak cały czas zastanawia mnie ten Caimans - ktokolwiek widział, ktokolwiek wie. Tak czy owak dzięki za odpowiedź ;)

Offline mattek

• Stały bywalec
  • Mistrz masarski!
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 04, 2013, 12:38:04 »