Autor Wątek: W co aktualnie gracie?  (Przeczytany 232871 razy)

Offline Ryukendn

• Stały bywalec
Odp: W co aktualnie gracie?
« Odpowiedź #180 dnia: Kwietnia 03, 2011, 13:19:49 »
Przed chwilą wyszperałem z szafy ...  pegasusa! o dziwo po podłączeniu do telewizora, działa. Pamiętam jak w dzieciństwie się w to zagrywałem, same fajne gierki, miło do tych wspomnień wrócić. Mam m.in takie gry jak pokemon, dragon ball, power rangers, adventure island, batman, harry potter, wojownicze żółwie ninja, hah więc jest w co grać :D
Tylko ekran jest czarno-biały, muszę coś tak pokombinować żeby obraz nabrał kolorków.

Offline Rezor

• Stały bywalec
« Odpowiedź #181 dnia: Kwietnia 03, 2011, 13:47:01 »
a to oryginalny pegasus czy jakaś podróba od ruskich? ;) Nie wiedziałem, że na pegasusa były pokemony xD

Offline Ryukendn

• Stały bywalec
« Odpowiedź #182 dnia: Kwietnia 03, 2011, 14:03:12 »
Raczej jakaś podróba z targu, chociaż nie jestem do końca pewny .. ale śmiga aż miło. Pokemony są ale jakieś dziwne, taka średnia platformówka ;(

Teraz będą zagrywał się w ninja ryukendn III i island adventure, dwie takie perełki wśród mojej kolekcji. Dodam tylko że połowa gierek mi nie działa :p

PS Jak można rozróżnić czy ten pegasus to podróbka czy oryginał ? Bo w tej kwestii jestem kompletnie zielony.

Offline Rezor

• Stały bywalec
« Odpowiedź #183 dnia: Kwietnia 03, 2011, 14:06:53 »
http://allegro.pl/fabrycznie-nowy-pegasus-iq-502-pistolet-gold4-box-i1543289432.html to jest oryginalny pegasus :) Jak masz czas to możesz zrobić zdjęcie swojego i pokazać ;)

Offline Antari

• Administrator
  • DMG
« Odpowiedź #184 dnia: Kwietnia 03, 2011, 14:20:31 »
Oryginalny pegasus to chyba oksymoron ;>

Offline LifeRetro

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #185 dnia: Kwietnia 03, 2011, 15:10:38 »
Chcąć nie chcąc brzmi to co najmniej dziwnie :) Ale fakt, kiedyś sam nie wiedziałem że istnieje coś jeszcze poza "oryginalnym pegasusem"...

Offline Ryukendn

• Stały bywalec
« Odpowiedź #186 dnia: Kwietnia 03, 2011, 16:07:47 »

Offline GBM_Fan

• Administrator
  • Miłośnik platformówek
« Odpowiedź #187 dnia: Kwietnia 03, 2011, 18:44:42 »
Ja ostatnio maniakalnie pogrywam w... Sapera :D Znalazłem świetną wersję w necie, nazywa się Mines-Perfect. Ma taki tryb który zwie się "Lucky". Dzięki niemu w sytuacjach bez rozwiązania (kiedy trzeba strzelać) zawsze wygrywamy. Przez to gra naprawdę rozwija skrzydła :P Polecam.

Aha... podam mój rekordzie: Tryb expert rozpykany w trybie Lucky w 300s :P

Offline LifeRetro

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #188 dnia: Kwietnia 03, 2011, 20:23:33 »
Na fotce Pika-pika jest jakiś... kokśny :) Kłębiata kulka (takiego pikachu lubiłem najbardziej).

Znalazlem niedawno bardzo wciagajacy arcade-shooter utrzymany w klimatach retro (mniam!) Oto i link:

http://armorgames.com/play/6804/pixel-purge

Jak narazie 14 lvl max :)

Offline Marcin

• Administrator
« Odpowiedź #189 dnia: Kwietnia 04, 2011, 21:28:45 »
Mi wiosna wywiała handhelda z dłoni, w ogóle to mnie wywiała z domu na dobre hehe. Jedynie na PC czasem w te ścigałki o których wspominałem ogrywam. Powoli jednak przymierzam się (jak zacznie padać deszcz :P) Do Advance Wars: Dark Conflict (DS)

Offline LifeRetro

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #190 dnia: Kwietnia 05, 2011, 17:18:13 »
Nadal leje po głowach w HL2: Deadmatch. Dzis jest jednak roznica... Zagralem wreszcie na new GameBoy Colorze ;) W Tetrisa (na start 11 lvl i szybciej głowka juz nie pracowala :) ) oraz w Mario Land - doszedlem do 4-3 i poki co musze ochlonac... Swietna gra :)

Offline NeYo

• Stały bywalec
« Odpowiedź #191 dnia: Kwietnia 05, 2011, 21:37:36 »
Aktualnie Zelda The the minish cap i trochę Gran Turismo na psp. W zeldzie wolałem klimat z TP na Gacka :P ale i tak jest nieźle.

Offline marcin_N

• Stały bywalec
« Odpowiedź #192 dnia: Kwietnia 06, 2011, 00:04:59 »
Castlevania: Dawn of Sorrow oraz Kirby's Adventure.

Z Zeldą na razie sobie zrobiłem małą przerwę, ale połowę już ukończyłem ;)

Offline GBM_Fan

• Administrator
  • Miłośnik platformówek
« Odpowiedź #193 dnia: Kwietnia 06, 2011, 00:57:14 »
Ja właśnie skończyłem główny wątek w Wario Land II, czyli 48% gry za mną :)

Offline Rezor

• Stały bywalec
« Odpowiedź #194 dnia: Kwietnia 06, 2011, 06:38:43 »
Bugs Bunny Crazy Castle 3. Wciągające, choć ma trochę wkurzających błędów.

Offline LifeRetro

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #195 dnia: Kwietnia 06, 2011, 19:41:19 »
Trudze się i trudze z tym Mario Land'em... Ale dam rade. Musze bo niedługo ciekawsze gry będą na półeczce :) Dziś do łapek dostał mi się również Mario and Yoshi (puzzle). Gra wciągająca - bardziej wymagająca niż tetris (imo). Trzeba myśleć jeszcze sprawniej i władać łapkami jak małpa! :) Polecam jak ktoś nie grał. Świetnie się  z nią póki co bawie.

Offline WiiTold

• Użytkownik
  • **
  • Newbie Nintendo Collector
« Odpowiedź #196 dnia: Kwietnia 06, 2011, 20:07:21 »
A mnie od jakiegoś czasu mega wciągnęło Advance Wars. Zwłaszcza kiedy biorę się za naukę do egzaminu gimnazjalnego... No ale nic, zapjerdaladź czeba ;)
Mój Sprzęt: Wii White, GB Classic White, GB Color Transparent Clear,  GB Advance SP Graphite, 3DS Aqua Blue, PSX, PS One

Offline Marcin

• Administrator
« Odpowiedź #197 dnia: Kwietnia 06, 2011, 20:15:21 »
No od nauki nie odreagujesz grając w tacticsa ;D Ja gram już w Advance Wars: Dark Conflict (DS). Na tyle na ile grę widziałem nieco przeszkadza mi ilość jednostek których znacznie nawet w stosunku do drugiej odsłony na GBA. Ogólnie jednak gra do mnie nieco bardziej zdaje się przemawiać niż odsłony na GB, głównie przez sporo doroślejszy klimat, zupełnie odmienny niż w poprzednikach. Nieco fabuły + ciekawe postaci. Zobaczymy jak będzie dalej. jeszcze z wad wydaje mi się za łatwy :P 

Offline Krupier

• Stały bywalec
« Odpowiedź #198 dnia: Kwietnia 07, 2011, 10:09:56 »
Od wczoraj gram sobie w Plants vs Zombies. Genialna gra z cyklu tower defense, wciąga jak bagno, polecam.

Od czasu do czasu jeszcze Wii Sports Resort (jeśli machanie mieczem w nowej Zeldzie będzie takie jak tu, to DO WANT) i Red Steel 2.

Cały czas chodzi za mną Super Mario Galaxy 2, ale te ceny. ;/

Offline LifeRetro

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #199 dnia: Kwietnia 07, 2011, 11:52:50 »
Planty i Zombiaczki są dobre ;) Przynajmniej z tego co widzialem zapuszczając żurawia do notbooka brata. Gra niestety zbyt długa nie jest, ale sam art design jest cukierkowo przyciągający ;)

W weekend zanosi się porządny kawałek chleba... Pokemon Blue! Trzeba kupic lepiej akumulatorki bo na bateriach nie wyrobie długo... ;)