Autor Wątek: Studia  (Przeczytany 14344 razy)

Offline nvd96

• Zaawansowany użytkownik
Odp: Studia
« Odpowiedź #40 dnia: Czerwca 10, 2013, 23:08:01 »
Znając życie trzeba było przewidzieć, że Antari tradycyjnie już zacznie narzucać swoje poglądy uczestnikom dyskusji na poziomie. ;D

Offline GBM_Fan

• Administrator
  • Miłośnik platformówek
« Odpowiedź #41 dnia: Czerwca 10, 2013, 23:10:19 »
To jest właśnie problem większości społeczeństwa stawianie znaku równości między praca = całe moje życie. Jeżeli zależy ci na wysokich zarobkach niezwiązanych z zainteresowaniami to polecam prostytucję, dobre zarobki, łatwa robota, elastyczne godziny pracy, brak problemów ze znalezieniem zatrudnienia w tym zawodzie. No chyba, że cie to kręci.

Koledzy poszli na historię i przez 5 lat zgłębiali to co ich interesowało. I tu kończy się refleksja. Znaleźli pracę tam, gdzie znaleźli, bo tak jak pisałem praca marzeń z reguły nie istnieje. I co z tego?

A kto stawia znak równości, sam to sobie dopisałeś. Twoje wypowiedzi tylko utwierdzają mnie w przekonaniu, że nie miałeś "przyjemności" pracować na siebie w życiu. Mało tego jak nie potrafisz czegoś sensownie wytłumaczyć to puentujesz wypowiedź zdaniem "I co z tego?" :D Chłopie, ręce opadają. Z tą prostytucją to też tak nieładnie wyskoczyłeś, widać jakiś żal z Ciebie wypływa.

Nie będę dalej ciągnął tego tematu, bo niestety nie jestem na tyle "uzdolniony" żeby prowadzić z Tobą dyskusje na takim poziomie.

Poszukaj sobie jakiegoś mema zaczynającego się od "kozak w necie...". Wstaw sobie na pulpit :P

Offline GBM_Fan

• Administrator
  • Miłośnik platformówek
« Odpowiedź #42 dnia: Czerwca 10, 2013, 23:11:48 »
Znając życie trzeba było przewidzieć, że Antari tradycyjnie już zacznie narzucać swoje poglądy uczestnikom dyskusji na poziomie. ;D

True. Możemy tu tylko o grach rozmawiać, bo "szef" się wkurzy.

Offline nvd96

• Zaawansowany użytkownik
« Odpowiedź #43 dnia: Czerwca 10, 2013, 23:18:39 »
Lajf is brutal.
Swoją drogą skoro już przy grach mamy być to w FE6 HM trzeba myśleć już na ch1, nie ma bezmyślnego szarżowania - zarąbiście.

Offline Antari

• Administrator
  • DMG
« Odpowiedź #44 dnia: Czerwca 10, 2013, 23:28:28 »
Fan proszę, czytaj między wierszami. Jeżeli sprawi wam przyjemność jak się wyłączę z dyskusji to nie ma problemu, wycofuję się. Jeżeli kogoś uraziłem to przepraszam. Jeżeli komuś przypisałem swoje poglądy to przepraszam.

Chcecie, to się wycofajcie z dyskusji. Nie chcecie, kontynuujcie.

Oficjalnie przepraszam Mingana i GBM_fana, że się z nimi nie zgodziłem. Już się zgadzam.

Offline GBM_Fan

• Administrator
  • Miłośnik platformówek
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwca 10, 2013, 23:45:11 »
Wiesz co jest Twoim problemem? Za wszelką cenę próbujesz narzucić innym swój światopogląd. Może spróbuj czasem zacząć zdanie od "Wydaję mi się...", "Moim zdaniem...", bo to co teraz praktykujesz jest formą jakiejś krucjaty a nie dyskusji. Przy okazji jeszcze świadomie lub nieświadomie obrażasz innych userów. Jeszcze na dokładkę te ironiczne przeprosiny... ehh.

Offline stormek

• Stały bywalec
    • Soundcloud
« Odpowiedź #46 dnia: Czerwca 10, 2013, 23:50:04 »
@Antari: Ze skrajności w skrajność popadasz. Więcej luzu man :)

Odnośnie tematu osobiście uważam, że Polsce przede wszystkim potrzeba specjalistów, wręcz takich po zawodówkach, wyuczonych w praktyce i dobrze znających sie na fachu. Np. elektryk potrafiący wykonać kompletną sieć od A do Z w nowo powstałym domu jest w tej chwili rozchwytywany i praktycznie nie ma życia poza pracą. Jeśli do tego otworzy działalność gospodarczą z małym samochodem i dwoma osobami to gwarantuję, że telefony będą się urywać.

Offline Antari

• Administrator
  • DMG
« Odpowiedź #47 dnia: Czerwca 10, 2013, 23:57:04 »
Wcale nie ironiczne, teraz to już ty mi coś dopisujesz. Z reguły przepraszam jak coś zawalę. I tyle, nie ma tu żadnego drugiego dna.

Offline Wawrzino

• Stały bywalec
« Odpowiedź #48 dnia: Czerwca 11, 2013, 08:24:45 »

Jedyne studia po których na 100% ma się pracę w wyuczonym zawodzie :)

Offline Marcin

• Administrator
« Odpowiedź #49 dnia: Czerwca 11, 2013, 19:48:35 »
True. Możemy tu tylko o grach rozmawiać, bo "szef" się wkurzy.
Ja się zgodzę z Antarim, w pracy mam tyle życiowych tematów iż potem muszę to odbijać całe wieczory czytając nerdowe recenzje gier dla nerdów. Oczywiście post z żartem :P