Autor Wątek: SUPER CARD SD- problem z uruchomieniem....  (Przeczytany 3148 razy)

Offline marko126

• Nowy użytkownik
  • *
SUPER CARD SD- problem z uruchomieniem....
« dnia: Listopad 30, 2012, 18:29:21 »
Witam wszystkich ! ;)

Jestem posiadaczem GAME BOY ADVENCE SP i nagrywarki SUPER CARD SD. Jakiś rok temu nagrywarka działa dość dobrze, potem zamiast normalnych nazw gier na liście pojawiały się jakieś dziwne znaki, domki, coś nie wiem.. po chińsku czy jak ;D. Teraz gdy odpalam konsole wraz z super cartem zamiast napisu NINTENDO pokazuje się czarny pasek zamalowany. NIe mam pojęcia dlaczego.. Proszę o pomoc jeśli macie jakiś przypuszczenia dlaczego tak jest. Może soft na karcie padł ? Załączam fotkę.

Offline mattek

• Stały bywalec
  • Mistrz masarski!
Odp: SUPER CARD SD- problem z uruchomieniem....
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 30, 2012, 20:02:57 »
Hmh, albo rzeczywiście padł soft (co jest częstym problemem SuperCardów niestety), albo styki są brudne, co jest mniej prawdopodobne. Nic mi więcej do głowy nie przychodzi, ale powiedz czy inne gry (te z GB,GBC i GBA) działają normalnie ?

Offline shnelock

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 30, 2012, 20:22:41 »
Mam 3 GameBoy'e Advance. na 2 gameboyach działa normalnie supercard , a na 3-cim mam to samo co twórca tematu :D

Offline marko126

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 30, 2012, 20:39:56 »
No właśnie gry z GB, GBC, GBA, działają na konsoli, a tu Super Card nie ruszy..., dodam może jeszcze, że na Game Boy Advence SP v2 ( mam na myśli tą nowszą chyba co jest mocniejszy wyświetlacz), to Super Card w ogóle się nie odpala. Napisu NINTENDO po prostu nie ma....

Offline ochłap

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 30, 2012, 22:04:44 »
Czarny prostokąt w miejscu loga pojawia się gdy włączymy konsole bez gry co by oznaczało, że konsola nie widzi gry w slocie na kartridże.

Offline mattek

• Stały bywalec
  • Mistrz masarski!
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 30, 2012, 23:03:34 »
To czyścimy styki w carcie i konsoli. Innego pomysłu nie mam ;)

Offline marko126

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 01, 2012, 11:17:24 »
Jeśli odpalę konsole bez żadnej gry to napisu NINTENDO w ogóle nie ma, po prostu go nie widać. Natomiast gdy włączę gba sp, z super cartem to zamiast napisu jest czarny pasek tak jak na załączonym przeze mnie wyżej zdjęciu. A może trzeba zmienić softa ? Sęk w tym, że nie wiem jak to się robi... ;(

Offline Bart

• Stały bywalec
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 01, 2012, 11:37:34 »
Akurat to, że bez żadnego kartridża nie pojawia się nic jest normalne ;) Jak ci wywala jakieś krzaki to może to też być wina styków, niekoniecznie soft. Chociaż to najbardziej prawdopodobne.