Autor Wątek: super card ddo gba  (Przeczytany 5269 razy)

Offline ochłap

• Użytkownik
  • **
super card ddo gba
« dnia: Sierpień 20, 2012, 23:58:37 »
posiadam gba sp z super cardem, po pewnym czasie grania savy przestały działać o co chodzi dowiedziałem się z pokemonów gdy wyświetlił mi się komunikat o uszkodzonej pamięci lub rozładowanej baterii czy da się coś zaradzić bo zaczynanie pokemonów za każdym razem od nowa jest frustrujące.

Offline Tarma

• Stały bywalec
  • Dead inside.
    • My Dev Acc.
Odp: super card ddo gba
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 21, 2012, 00:55:09 »
posiadam gba sp z super cardem, po pewnym czasie grania savy przestały działać o co chodzi dowiedziałem się z pokemonów gdy wyświetlił mi się komunikat o uszkodzonej pamięci lub rozładowanej baterii czy da się coś zaradzić bo zaczynanie pokemonów za każdym razem od nowa jest frustrujące.

Radzę zainwestować w orginały :) tak, bateria też w nich pada, ale przynajmniej nie są chińskim szajsem :). A co do problemu, pora na przelutowanie baterii :)

Offline shnelock

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 21, 2012, 13:10:54 »

a ja mam problem taki że np Pokemon Fire Red PL ROM nie mogę zapisać żadnym sposobem ;s na SuperCardzie.
dodam że na PC przez program SuperCarda nie da rady spatchować tego romu

Offline ochłap

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 21, 2012, 13:33:53 »
Jeden problem, że baterie o ile jest jeszcze w miarę łatwo wylutować to wlutować będzie ciężko bo raczej nagrzewanie baterii lutownicą nie jest dla niej dobre poza tym to lutowanie do płaskiej stalowej powierzchni nie jest takie proste, a nawet jak mi się to uda to co jeżeli to nie bateria tylko pamięć jet uszkodzona?

Offline Tarma

• Stały bywalec
  • Dead inside.
    • My Dev Acc.
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 21, 2012, 13:40:21 »
Albo po prostu nie masz patcha...w innych grach save działa??
Edit:
Z tego co kojarzę to Supercard się nie za bardzo lubi z pokami....w szczególności podróbki ;-)

Offline shnelock

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 21, 2012, 13:59:07 »
w innych grach działa save, np w wersji ang przy użyciu programu SuperCard normalnie wszystko wrzuca na kartę pamieci a przy PL wersji wyskakuje przy PATCH - Fail , ale w ang tak samo nie moge zapisać ani przy użyciu RTS ani inną kombinacją a w pokach Emerald spokojnie sobie zapisalem z RTS

Offline Tarma

• Stały bywalec
  • Dead inside.
    • My Dev Acc.
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 21, 2012, 14:16:23 »
Polskiej Ci nie spatchuje, chyba, że znajdziesz gdzieś patch do tej wersji przeznaczony. Coś mi się wydaje, że patch nie odpowiada wersji gry or some other shit :P

Offline shnelock

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 21, 2012, 14:45:58 »
wzielem inna wersje z neta i spatchowalo ;o po polsku
no ale z zapisem to nie wiem , bo jak wale ta kombinacje L+R+Select+ B albo L+R+Select+ A
to gra pokemon ma przypisane do tych przyciskow rozne opcje np. L i R maja HELP , wiec sie nie dzieje ze strony nagrywarki , wiec nie wlacza sie opcja RTS ani tego drugiego zapisu

sorry ale sie rozpedzilem i nie przeczytalem co napisalem
« Ostatnia zmiana: Sierpień 21, 2012, 15:09:52 wysłana przez shnelock »

Offline Tarma

• Stały bywalec
  • Dead inside.
    • My Dev Acc.
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 21, 2012, 14:52:47 »
no ale z zapisem to nie wiem , bo jak wale ta kombinacje L+R+Select+ B albo L+R+Select+ A
to musi sie tylko pomoce , albo inne opcje wlaczaja w grze... zamiast zapis RTS lub ten drugi....

Przed postowaniem rób spellchecka przy użyciu Worda, albo poprawiaj sobie w Firefoxie. Nie obraź się ale nie kumam co tutaj masz na myśli, a i nie bardzo mam czas/ochotę prowadzić dochodzenie. Zasada jest prosta - Chcesz pomocy, pisz z sensem.

Zrozumiałem tylko, że znalazłeś rozwiązanie, jeżeli tak to podziel się tym z nami to ludzie w przyszłości będą mieli łatwiej w razie czego (chociaż piracenie na tym forum jest be).

Offline shnelock

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 21, 2012, 15:18:34 »
to gra pokemon ma przypisane do tych przyciskow rozne opcje np. L i R maja HELP , wiec sie nie dzieje ze strony nagrywarki , wiec nie wlacza sie opcja RTS ani tego drugiego zapisu

sorry ale sie rozpedzilem i nie przeczytalem co napisalem

Offline Tarma

• Stały bywalec
  • Dead inside.
    • My Dev Acc.
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 21, 2012, 16:10:46 »
No i zaraz lepiej się czyta :) Próbowałeś przycisnąć wszystkie na raz? Czy jeden po drugim?

Offline shnelock

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 21, 2012, 16:15:48 »
czytam też że RTS może nie działać na niektorych grach
Testowalem RTS i nie dziala mi na Pokemonach Ruby i Fire Red obojetnie jaka wersja.
To samo ten drugi SAVE.
Probowalem na raz i po kolei , ale powinna byc jakas jeszcze opcja save?

Offline Tarma

• Stały bywalec
  • Dead inside.
    • My Dev Acc.
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 21, 2012, 18:24:03 »
gdzieś kiedyś czytałem że można na rozruch spróbować mu podrzucić save z emulatora....ale czy to prawda? nie wiem :P nie mam nawet sprzętu do tego żeby Cie poinstruować w pełni :P

Offline shnelock

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 21, 2012, 23:22:48 »
wgrałem jeszcze raz pokemon fire red PL jednak w programie supercarda odznaczyłem Saver Patch i mam RTS i normal save :) moge zapisywać :D
tylko tera mojego save'a z PC na ktorym emulatorem gralem nie chce czytać , jak wlacze poki to pisze "Plik został usunięty..."

Offline ochłap

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 22, 2012, 14:56:32 »
W pokemonach rzeczywiście jak wciśniesz L lub R to włącza się help ale jak dalej wciśniesz resztę przycisków to powinien pokazać się czarny ekran i opcja zapisu ale u mnie pomimo każdej możliwe próby zapisu nawet w innych grach to nie działa, dopiero w pokemonach pojawił się komunikat co się dzieje.

Offline shnelock

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 22, 2012, 23:04:32 »
tera akurat mam że w all pokemonach działa , ale np z serii Megaman nic nie mogę zapisać..
używacie Goomba Color? niby tam są save staty , wciskam R+select ale nic nie zapisuje hmm