Autor Wątek: [Dyskusja ogólna] Nieoficjalna limitowana edycja konsoli GB Color - GBForever  (Przeczytany 51131 razy)

Offline inlagd

• Stały bywalec
Odp: [Dyskusja ogólna] Nieoficjalna limitowana edycja konsoli GB Color - GBForever
« Odpowiedź #140 dnia: Grudzień 06, 2013, 12:52:43 »
Mi takie logo i ogólny pomysł się podoba, ALE gdyby ten pocket był z podświetlaniem, to byłby super!

Dokladnie. Jesli game boy (pocket? classic?) nie bedzie oferowal nic poza napisem na budzie i boxem, to nie bedzie to zbyt atrakcyjna konsola. Elegancko wykonane technicznie i praktyczne (czytaj: kolor nie pizdzi po oczach) podswietlenie w niezniszczonej budzie jest tymczasem niezlym powodem do zakupu samo w sobie.

Offline NintendoPassion

• Użytkownik
  • **
  • Cóż... Nintendo!
Odp: [Dyskusja ogólna] Nieoficjalna limitowana edycja konsoli GB Color - GBForever
« Odpowiedź #141 dnia: Grudzień 06, 2013, 13:59:39 »
Pajda jutro koło 22:00 wrzucę Ci logo tak zrobione, wystarczy wyłączyć kilka warstw w Photoshopie, ale dziś już nie mam jak.

Zrób logo również w krzywych, SVG albo EPS tak abym mógł pracować z tym na pudełku. Ja jestem gotowy i zwarty.

Pajda działaj. Keitaro - zrób to logo.

Jak będziecie coś potrzebować to piszcie. Jak wspomniałem wcześniej - pomoc oferuję graficznie i wykonanie prototypu pudełka na mój koszt. Gdy pudełko zostanie zatwierdzone oszacuję koszty produkcji autentycznego opakowania. Maila już wysłałem do kilkunastu drukarni.

Offline nvd96

• Zaawansowany użytkownik
« Odpowiedź #142 dnia: Grudzień 06, 2013, 15:32:01 »
Fajnie gdyby były to oryginalne budy w bardzo dobrym stanie, ale jeśli takich byśmy nie mieli, to wolę sprawdzone i solidne obudowy customowe niż wątpliwej jakości zamienniki. Podświetlenie jednak powinno zostać, dodatkowy plus takiej konsoli. Osobiście uważam, że to jednak powinien być Classic (jako pierwsza i podstawowa wersja), ale nie mam też nic przeciwko Pocketowi :)
[nie mówię, że to obojętne, tylko deklaruję swój głos w ewentualnej ankiecie na Classica, ale jeśli wygrałby Pocket to nie siałbym hejtu i rozpaczy]

Poza tym czekam na dalszy rozwój sytuacji :)

Offline Bodzio

• Stały bywalec
    • strefaPSX
« Odpowiedź #143 dnia: Grudzień 06, 2013, 16:21:50 »
Tak czytam temat od dłuższego czasu i zauważam, że każdy dodaje swoje, każdy coś komentuje, a konkretów brak. Ja Wam niestety nie jestem w stanie pomóc, ale sugerowałbym, żeby ktoś czarno na białym w końcu napisał, jaki GB będzie przerabiany, jaki kolor, jaka buda, czy będzie miał podświetlenie, czy oryginał buda czy zamiennik, konkrety bo z tego co czytam to nie jest to niestety jasne. Niech jedna osoba, np. pajda napisze konkretnie co i jak bo widzę wy już kombinujecie z logiem, a dalej nie wiadomo jak to będzie wyglądać. Niech ktoś to zbierze i przygotuje ze 3 koncepty na cały projekt, a ludzie się potem wypowiedzą, czy im pasuje i czy jest na coś takiego w ogóle zapotrzebowanie. No chyba, że ja nie ogarniam tylko tego to z góry przepraszam.

Offline Marcin

• Administrator
« Odpowiedź #144 dnia: Grudzień 06, 2013, 18:25:20 »
Przy logu pomogę, bo w końcu mój projekt a nie lubię jak ktoś je przerabia. Co do reszty, to ja też mam mieszane uczucia. Istnieje jednak prawdopodobieństwo, że i ja zaprezentuję swój koncept z którego wyjdziemy (albo i nie) dalej. Dlaczego? Bo lubię działać w pojedynkę i mam na ten projekt ochotę hehe.

NintendoPassion >> logo w SVG i PSD wysyłałem Ci na PM już kilka dni temu :)

No to mamy nową edycję logo. Mi się podoba taki pomysł:

Ewentualnie jednolite, idealne na tabliczki itp, może być również czarne:

Łączenie kolorów zdecydowanie dla mnie odpada, ten plik pokazuję tylko po to by uzmysłowić że tak się nie da. Jedna barwa, albo dwie jak na logu powyżej.

Offline Wawrzino

• Stały bywalec
« Odpowiedź #145 dnia: Grudzień 06, 2013, 19:04:50 »
Opcja nr 2 najlepsza moim zdaniem. Uwielbiam minimalizm. Mogę wykorzystać to logo nr 2, żeby zrobić sobie tapetę na pulpit? ;)

Offline nvd96

• Zaawansowany użytkownik
« Odpowiedź #146 dnia: Grudzień 06, 2013, 19:19:35 »
Raczej opcja nr 2 :)

Offline inlagd

• Stały bywalec

Offline fixxxer1

• Stały bywalec
« Odpowiedź #148 dnia: Grudzień 06, 2013, 21:12:44 »
Opcja nr 2!

Offline Kacu94

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #149 dnia: Grudzień 06, 2013, 21:39:53 »
Opcja numer dwa grzeszy prostotą i wyjątkowością;)
PC1: AMD Phenom x6 1055T @ 4,5Ghz | Scythe Grand Kama Cross | Gigabyte 870A-usb3 | Gigabyte GTX660 | Seagate Barracuda 1TB
PC2: AMD Athlon XP 2400+ @ 2,0GHz | Glacial Tech 80mm | ASRock K7S8X | Asus Radeon HD3450 | Samsung 80GB
Handheld: 2xGBA | 2xDMG
http://kacu94.unixstorm.org

Offline pajda

• Stały bywalec
« Odpowiedź #150 dnia: Grudzień 06, 2013, 21:55:48 »
Opcja nr 2 jest genialna :D, ale jest jeden szczegół - szybka od tego leżącego gameboya jest od Colora :D Musi być od pocketa :D, A gdybyśmy się zdecydowali robić logo na classicu - to szybka powinna być od classic'a - i to będzie też DEWIZA. Bo wpadłem na GENIALNY POMYSŁ:

Na początku konsolę wykonamy zieloną pocket. na niej będzie logo z szybką od pocketa. Pudełko i wszsytko będzie tak jak zaprojektuje Passion. Kolejną konsolą może być zielony Classic, ale logo będzie mieć szybkę od classica :D itd z Colorem na przykład. Co Wy na to? jednakże co do pudełka do classica to musiałoby ono być trochę wieksze. I tutaj zwiekszają się koszty. Ale tak jak piszę - to plan dalekosiężny. na razie skupmy się na jednej konsoli.

Dobra LOGO już mamy. Teraz musimy wybrać konsolę. Sądzę, że powinien być to pocket, zielony, ale może to być również każdy inny kolor ponieważ BIAŁE LOGO będzie na każdym wyglądać zajebiście. Sądzę, że pudełko powinno również być pod kolor gameboya który będzie w środku.

Offline Kacu94

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #151 dnia: Grudzień 06, 2013, 22:04:32 »
Według mnie - Pomysł odnośnie loga jest genialny ;)
A co do konsoli. Pocket będzie okej ;)
Kolor jak najbardziej zajebiście dla każdego ;)

Czyli mamy już Logo, konsolę i co dalej? ;)
PC1: AMD Phenom x6 1055T @ 4,5Ghz | Scythe Grand Kama Cross | Gigabyte 870A-usb3 | Gigabyte GTX660 | Seagate Barracuda 1TB
PC2: AMD Athlon XP 2400+ @ 2,0GHz | Glacial Tech 80mm | ASRock K7S8X | Asus Radeon HD3450 | Samsung 80GB

Offline Marcin

• Administrator
« Odpowiedź #152 dnia: Grudzień 06, 2013, 22:29:15 »
Dobra koncepcja z tymi ekranami na logo zależnie od tego na jaką konsolę ląduje. Choć to będzie naprawdę mało widoczny detal. Przygotuję takie logo typy. Pajda >> potrzebujesz to na wektorach? SVG pliki mogę zrobić.

Offline Wawrzino

• Stały bywalec
« Odpowiedź #153 dnia: Grudzień 06, 2013, 22:47:16 »
Może mało widoczny, ale dla spostrzegawczych ciekawy smaczek.

Offline pajda

• Stały bywalec
« Odpowiedź #154 dnia: Grudzień 06, 2013, 22:59:42 »
Ja to będę potrzebować w dwóch rozmiarach na konsolę. Tzn wycinam w specjalnej folii maskujacej takei logo - nakładam tę folię na konsolę i maluje aerografem. Dalczego dwa rozmiary? Jedn pójdzie na front, a drugi pójdzie na bok.

Offline Marcin

• Administrator
« Odpowiedź #155 dnia: Grudzień 06, 2013, 23:03:03 »
Wyślij na PM ów rozmiary jak już będziesz je znał.

Offline NintendoPassion

• Użytkownik
  • **
  • Cóż... Nintendo!
« Odpowiedź #156 dnia: Grudzień 06, 2013, 23:18:25 »
@Keitaro

Chodzi mi o te nowe logo, które właśnie zrobiłeś.Żebym mógł pracować z logo na pudełku!
Opcja nr 2 najlepsza.

@Pajda

Jestem za Pocket.
Dlaczego? Bo mam już oryginalne pudełko i wszystkie wymiary. Tylko pozmieniać wygląd.
ZRÓBMY POCKET bo już JEST. Pajda DAWAJ! Róbmy coś do cholery, bo mi się już myszka w ręku pali.

Acha!

Mówcie mi po imieniu - Mario.

Offline Marcin

• Administrator
« Odpowiedź #157 dnia: Grudzień 06, 2013, 23:43:58 »
NintendoPassion >> główne logo pozostaje bez zmian, to nowe jest to raczej dla miniaturki / znaku wodnego gdzieś. Chyba że masz jakiś pomysł na to :)

Pajda >> pamiętaj o pozostawieniu sporego oddechu między logo a "przeszkadzajkami optycznymi" czyli np. od przycisku. Musi być spory odstęp loga od krawędzi optycznej. Tak jak masz ikonki na stronie głównej - dużo zieleni wokół.

Offline pajda

• Stały bywalec
« Odpowiedź #158 dnia: Grudzień 09, 2013, 11:32:05 »
Skoro mamy już logo na konsolę. To trzeba zrobić projekt tabliczki znamionowej z owym logiem. Prosiłbym o uwzględnienie również małej naklejki na której będzie numer seryjny GBF 001. Na dużej tablicy znamionowej również powinien znaleźć się taki numer. Proszę żebyśmy skupili się teraz na tym, skoro logo już jest ustalone. trzeba zrobić krok na przód. jak ma wyglądać numer seryjny - GBF (czcionką jak logo, ale małymi literkami tak żeby zmieściło się na tej małej naklejce?)  czy może zwykłą czcionka? z myślnikiem czy bez? GBF-001, GBF 001, GBF001? jak uważacie? Na dużej naklejce GBF001 ma być w ciągu liczb żeby nie było to do końca widoczne? Czy zupełnie widoczny numer? Gdzieś w rogu? lub gdziekolwiek?

Offline Kacu94

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #159 dnia: Grudzień 09, 2013, 13:39:45 »
Myślę, że ta naklejka powinna być wzorowana na oryginalną ;) Odnośnie numerku to Najlepszy by był GBF-001
A seryjny taki jak już wcześniej wspominałem ;)