Autor Wątek: [GBA] kopiowanie save  (Przeczytany 2707 razy)

Offline MIS

• Aktywny użytkownik
[GBA] kopiowanie save
« dnia: Czerwiec 21, 2011, 23:35:34 »
Czy da się połączyć dwa gba kablem, w jednego włożyć np. supercarda i zgrać z carta włożonego do drugiego gba sejwa? :D
rnav spotting :)

Offline tomcio

• Stały bywalec
Odp: [GBA] kopiowanie save
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 22, 2011, 09:49:58 »
Nie da się.

Offline Jaro

• Użytkownik
  • **
  • harakiri master
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 22, 2011, 11:35:00 »
Nie da się, ale...

Mój stary flashcart, którego zdjęcia są na głównej: http://www.gbforever.pl/www/viewpage.php?page_id=129
miał taka właściwość, a raczej kabel ten widoczny na zdjęciu. Miał taką właściwość, że mozna było zgrywać, save'a z oryginalnych kartrodżów GBA. Wkładałeś grę do GBA/GBA SP -> kabelkiem podłączałeś GBA do kompa -> uruchamiałeś z włączonymi przyciskami Start+Select -> uruchamiałeś aplikację na kompie -> i mogłeś zgrać normalnie save'a z nagrywarki albo z oryginalnego carta.

A do zgrywania save'ów z gier na gb i gbc tez bylo jakies urzadzenie, które dalo sie sprowadzic za 150-200zł + często pojawiające się na allegro swego czasu za kilkadziesiat złotych, ale nie mam pojęcia czy dobrze to dziala czy nie

Offline MIS

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 22, 2011, 12:31:10 »
Istnieje coś zwanego gba xboo cable, tyle że chciałbym mieć podłączenie do PC przez USB a nie pararell port... I nie wiem w sumie jak się do tego zabrać, kable mam potrzebne tyle że nie wiem który gdzie podłączyć do kabla usb i czy to w ogóle zadziała... Z góry dzięki za pomoc jeśli wiecie coś ;)
rnav spotting :)