Autor Wątek: GAMEBOY ADVANCE SP i jego podświetlenie  (Przeczytany 5204 razy)

Offline herbi

• Nowy użytkownik
  • *
GAMEBOY ADVANCE SP i jego podświetlenie
« dnia: Wrzesień 09, 2011, 17:47:24 »
Witam,

Mam pytanie do posiadaczy GAMEBOY ADVANCE SP i jego podświetlenie, chce wiedzieć czy moja konsola nie jest uszkodzona, mam dwie opcje podświetlenie, czy to normalne że na wyłączonym podświetleniu prawie nic nie widać trzeba szukać niezłego źródła światła, czy to normalne, gdzieś wyczytałem że są dwa modele GAMEBOY ADVANCE SP i każdy z nich ma inaczej z podświetleniem, proszę aby jakiś specjalista wypowiedział się w temacie - z góry dziękuje za odp.

Offline Rezor

• Stały bywalec
Odp: GAMEBOY ADVANCE SP i jego podświetlenie
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 09, 2011, 17:54:04 »
welcome in the real world :) Ekran od GBA bez podświetlenia jest strasznie ciemny i faktycznie można grać tylko przy dobrym świetle. A pomyśl o tych którzy grają na klasycznym gba, bez podświetlenia ;)

Offline Marcin

• Administrator
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 09, 2011, 18:02:28 »
http://www.gbforever.pl/www/viewpage.php?page_id=968 oraz http://www.gbforever.pl/www/viewpage.php?page_id=988

Tak to normalny objaw, pierwsze konsole GB nie miały żadnego podświetlenia -> musisz szukać słońca i innych zewnętrznych źródeł światła.

Offline herbi

• Nowy użytkownik
  • *
GAMEBOY ADVANCE SP i jego podświetlenie
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 09, 2011, 20:18:02 »
Dziękuję za odp. ale przyznam że bez podświetlenia do masakra, chylę czoła dla starszych modeli bez podświetlenia.

Offline pajda

• Stały bywalec
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 09, 2011, 22:46:53 »
zawsze mozna dorobic podswietlenie
:

Offline Rezor

• Stały bywalec
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 31, 2011, 08:50:45 »
Ja mam pytanie, czy ktoś zna może jakiś artykuł, poradnik czy coś (może być po angielsku), co pokazuje, jak przełożyć podświetlenie z GBA SP do zwykłego GBA?

Offline pajda

• Stały bywalec
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 31, 2011, 10:20:48 »
cos tma gdzies jest musisz w google wpisac frontlight GBA. ja ostatnio to zrobilem - calkiem milo to wygladalo, ale nie robilem zadnej dokumentacji z tego, zadnyc zdjec zadnych opisow....troche trzeba sie nadlubac zeby ladnie wszsytko wyszlo.

Offline fixxxer1

• Stały bywalec
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 31, 2011, 11:06:40 »

Offline Rezor

• Stały bywalec
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 31, 2011, 11:56:25 »
Ale to jest afterburner. Ja bym chciał wiedzieć po prostu gdzie na płycie GBA trzeba przylutować podświetlenie z SP i włącznik, czyli kwestie techniczne. Z wsadzeniem tego wszystkiego to sobie poradzę.

Offline fixxxer1

• Stały bywalec
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 31, 2011, 12:21:56 »
Nie widziałem afterburnera, ale wg mnie trzeba zrobić identycznie jak w tym linku. Modowałem tak zwykłego GBA, ale w trakcie zerwała mi się ścieżka od ekranu, później odpadła dioda i nie dokończyłem...