Autor Wątek: [GB Classic] miejsce produkcji  (Przeczytany 2453 razy)

Offline marek7_ak

• Stały bywalec
  • xboxarcade.pl
    • xboxarcade.pl
[GB Classic] miejsce produkcji
« dnia: Lipiec 04, 2011, 19:21:25 »
Czy wszystkie GB Classic były produkowane w Chinach, czy może były egzemplarze produkowane w Japonii? Zauważyłem wczoraj że na jednym moim GB Classic jest napisane że został wyprodukowany w Japonii a na drugim że w Chinach. Jest to jakaś podróbka, czy może były produkowane w różnych krajach?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 15, 2011, 10:56:51 wysłana przez Keitaro »

Offline GBColorSprint

• Aktywny użytkownik
  • Fan gier wyścigowych, platformówek i serii GTA.
Odp: GB Classic miejsce produkcji
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 04, 2011, 19:27:34 »
Naprawdę? Ciekawe, na moim pisze, że był zrobiony w Japonii. Czy ten robiony w Chinach jest z serii "Play it Loud"? Ogólnie można dojść do wniosku, że produkcję późniejszych wersji konsol przeniesiono w celu zmniejszenia kosztów. Myślę, że nie masz podróbki.

Japońszcyzna wciąga.... ;/

Offline Antari

• Administrator
  • DMG
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 04, 2011, 19:32:26 »
Sam mam pare z Chin i pare z Japonii. Były produkowane w obu miejscach. To oryginały.

Offline marek7_ak

• Stały bywalec
  • xboxarcade.pl
    • xboxarcade.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 04, 2011, 19:38:41 »
Dzięki za odpowiedz. Zapomniałem dodać że ten z Japonii ma trochę gorszy wyświetlacz, bardziej widać na nim piksele Wy też tak macie?

Offline Przemek_07

• Stały bywalec
  • Daisuki Gēmu Bōi
Odp: [GB Classic] miejsce produkcji
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 21, 2011, 17:48:00 »
Ja zauważyłem, że Game Boye z Japonii mają tendencję do żółknięcia obudowy. Ni wiem czy to przypadek ale moje konsolki z Japonii są zżółknięte a z Chin bielutkie ;) Inaczej jest z wyświetlaczami. Te z Japonii mają jakby ostrzejszą grafikę. Może to czysty przypadek wynikający z wieku konsol i sposobu traktowania ich przez pozostałych właścicieli.