Autor Wątek: [GB Classic] Customowe guziki...  (Przeczytany 2778 razy)

Offline PatrykO

• Nowy użytkownik
  • *
[GB Classic] Customowe guziki...
« dnia: Luty 08, 2011, 12:14:18 »
Hej,

Dzisiaj postanowiłem lekko zaszaleć i zmienić guziki w swoim żółtym DMG na wyprodukowane customowo. Stwierdziłem, że połączenie koloru żółtego i wszelkich jego odcieni może wypaść dość pozytywnie, więc dlatego zdecydowałem się na pomarańczowe guziczki:

Efekt nie jest idealny, ponieważ ten pomarańcz okazał się zbyt soczysty dla nieco bladej żółci gameboya, jednak myślę, że jeszcze nad tym popracuję i efekt końcowy dopiero przyniesie konkretne efekty ^_^ Teraz planuję wymianę guzików start/select oraz włącznika na pomarańczowe, a później zobaczymy...Jak Wam się to widzi?

Jeśli ktoś ma jakieś pomysły dot.  zestawień kolorystycznych guzików i gameboyów to bardzo chętnie posłucham, najlepsze pomysły w miarę możliwości postaram się zrealizować!

//PatrykO

Offline Marcin

• Administrator
Odp: [GB Classic] Customowe guziki...
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 08, 2011, 23:29:29 »
Moim zdaniem ciekawe mogą być efekty połączenia bieli i fioletów. Albo bardziej hardcorowo - próba stworzenia białego Classica :D Trzeba by przemalować obudowę na biało, plus ciemne przyciski i szybka z ciemną ramką. Ew. nie wykorzystywać do tego białej konsoli, a zwykłą szarą tak przerobić (same przyciski + szybka) 

Czyli ogólnie moim zdaniem wyglądają fajnie te konsole które są dosyć jednolicie wykonane. Jak właśnie przyciski zlewają się z ramką ekranu (patrz GBA SP Surf Blue, GBA SP Famicon, czy GB Classic white, GB Classic red)

5min chop w PS, niestety napisu psują trochę efekt (może by je pomalować dało radę? albo dodać jakiś inny niebieski akcent):

« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2011, 23:37:25 wysłana przez Keitaro »

Offline PatrykO

• Nowy użytkownik
  • *
Odp: [GB Classic] Customowe guziki...
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 09, 2011, 12:31:46 »
Świetnie Ci to wyszło w PS : ) Zrobiłem sobie kiedyś dla odmiany coś w tym stylu, do klasycznego DMG przełożyłem guziki i szybkę z serii Play it Loud, efekt minimalistyczny, ale przyjemny : ) Ale idąc Twoim tropem chciałbym guziki, które mają idealny odcień szarości jak klasyczny DMG. Tak, aby wszystko poza szybką i napisami było szare...